Yandex Metrica

İmamoğlu kafa karıştırdı: 'İnancım gereği' Diyanet İşleri Başkanı'nı kabul etmiyorum

İmamoğlu kafa karıştırdı: 'İnancım gereği' Diyanet İşleri Başkanı'nı kabul etmiyorum

Ekrem İmamoğlu, son yaptığı açıklamayla yine gündeme oturdu. Daha önce Ayasofya'nın açılışını gereksiz bulduğunu belirtmesi çok konuşulan İBB Başkanı, bu kez de Diyanet İşleri Başkanı'nı "inancı gereği" reddettiğini söyleyerek kafa karıştırdı.

Politika

31.03.2024, 05:10

İstanbul'da kendisine her ihtiyaç olduğunda farklı bir tatil beldesinden çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yönelen eleştirilere yanıt vermek üzere çıktığı canlı yayında gündeme oturacak bir açıklamaya imza attı. Habertürk'te canlı yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı hedef aldı. 

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

"BENİM BAŞKANIM OLAMAZ"

Sözü, 2019 Yerel Seçimleri'ne getiren İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerdeki yolsuzluklara dair yaptığı bir açıklama esnasında arkasında duran Erbaş'ın gülümsediğini iddia ederek, "Ben, inancım gereği Diyanet İşleri başkanını kabul etmiyorum, benim başkanım değil. Siyasi bir açıklama yapıp, birisi hakkında iftirada bulunurken onu teyit edercesine gülüyorsanız, beni temsil etmezsiniz. En büyük günah, iftiradır. Benim  Diyanet İşleri başkanım olamazsınız. Ben Sünni bir ailenin çocuğuyum, Müslümanım, şahsen benim olamazsınız" ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

AYASOFYA ÇIKIŞI AKILLARDA

İmamoğlu'nun inancına dair kafa karıştırıcı bu sözleri akıllara daha önce Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin yaptığı "Gereksiz buluyorum" söylemini getirdi. Hristiyan cemaatine verdiği, yüksek bütçeli Noel yemeği ile de hatırlanan İmamoğlu'nun Erbaş hakkında yaptığı son açıklama, önümüzdeki günlerde çok konuşalacağa benziyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading