Yandex Metrica

İmamoğlu Akşener'le açılışta! Kılıçdaroğlu'na rağmen oraya gitti

İmamoğlu Akşener'le açılışta! Kılıçdaroğlu'na rağmen oraya gitti

Dağılmanın eşiğine gelen Altılı Masa'da Akşener, Kılıçdaroğlu'na bir darbe daha vurdu. İYİ Parti Lideri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Gümüşhane'de buluştu.

Politika

23.01.2024, 19:57

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, gönlünden geçen adaylardan biri olan Ekrem İmamoğlu ile Gümüşhane'de buluştu. Akşener ve İmamoğlu, 2020 yılında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden İYİ Parti'li Mustafa Canlı anısına yaptırılan Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun CHP Genel Merkezi'nin onayı olmaksızın Akşener'le birlikte Gümüşhane'ye geldiği belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu rahatsız ettiğine kesin gözüyle bakılan buluşma, zaten kriz durumundaki Altılı Masa'da İmamoğlu merkezli senaryoları yeniden nüksettirecek. 

İBB'ye bağlı iştiraklerden biri olan İstanbul Çevre Yönetimi A.Ş.'de (İSTAÇ) genel müdür koltuğunda otururken vefat eden Mustafa Canlı, Gümüşhane'deki törende hem Akşener hem de İmamoğlu tarafından saygıyla anıldı. 

AK Parti'li Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'e törene katıldığından ötürü teşekkür eden İmamoğlu, "Ne güzel çünkü bu emanet artık onların yani bunun A partisi, B partisi, C partisi yok, yapılan milletimize kalıyor, yapılan her şey milletimize ait oluyor" dedi.

Akşener ise Çimen ve İmamoğlu'nu göstererek "Beraber burada olduğunuz için ikinizden de Allah razı olsun. Burayı şereflendirdiğiniz için hepinizden Allah razı olsun. Mustafa kardeşimi inşallah bu fotoğraftan, bu güzellikten Cenab-ı Hakk haberdar etsin. Bu hizmet binasının, bu güzel binanın hizmetlerinin de hayra vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Akşener'in İmamoğlu ile katıldığı etkinlik, dağılmanın eşiğine gelmiş Altılı Masa'ya ilişkin kriz sürecindeki ilk buluşma oldu. İYİ Parti teşkilatının cumhurbaşkanı adayı olarak Akşener'i göstermek istediği biliniyor. Akşener ise kafasındaki iki ismi (Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu) Kılıçdaroğlu'na kabul ettiremediğinden dolayı kendi adaylığını ortaya koymaya hazırlanıyor.

Altılı Masa son toplantısını 2 Ekim'de CHP Genel Merkezi'nde yaptı. 

CHP'nin HDP'ye bakanlık vaadi İYİ Parti ile ipleri kopma noktasına getirmişti. Kılıçdaroğlu'nu destekleyen HDP'liler ise hem Mansur Yavaş hem de Ekrem İmamoğlu'na şerh koymuştu. Altılı Masa'da adaylık denkleminin nasıl çözüleceği hâlâ büyük bir muamma durumunda. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading