Yandex Metrica

Heykel Belediyeciliğinde rekor! İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 1 milyon 915 bin liralık heykel ihalesi

Heykel Belediyeciliğinde rekor! İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 1 milyon 915 bin liralık heykel ihalesi

Heykel Belediyeciliği alanında rakip tanımayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyon 915 bin liralık heykel ihalesi herkesi şaşırttı.

Politika

10.02.2024, 19:10

Enteresan gelişmelerin yanı sıra skandallar, aile belediyeciliği gibi haberlerle gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, heykel konusundaki sınır tanımaz çalışmalarıyla da adından sıklıkla söz ettiriyor. Soyer bu defa yeni bir heykelcilik haberiyle sahnede.

Yeni Asır'dan >Erhan Gülenç'in haberine göre, Soyer, Alsancak Limanı bölgesine 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda DEAŞ saldırısında yaşamını yitiren 103 kişinin anıtını yapmaya hazırlanıyor.Buraya kadar her şey normal fakat ilginç olan ihalede teklifi kabul edilen şirketin kabul edilen teklifi. 

Tunç Soyer’in, söz konusu proje için açtığı ihaleyi 1 milyon 915 bin liralık teklifiye Bayraklı merkezli Kuzenler Proje şirketi aldı.

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

103 ÇELİK SİLÜET YER ALACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre, Alsancak Garı karşısında Atatürk Caddesi ile Liman Caddesi'nin kesiştiği yerde olan Asteğmen Besim Bey Parkı'nda yapılacak anıt, tren garındaki katliamda yaşamını yitiren 103 kişiyi "aydınlığa yürüyüş" temasıyla merkezine alıyor. Anıtta 1 santimetre kalınlığında 103 çelik siluet yer alacak. 10 Ekim katliamında hayatını kaybedenlerin geldikleri bölgeler ve yaşlarına göre ayrıldığı projede, yaş arttıkça anıtların boyu uzayacak ve sonunda bir çember oluşacak. Yitip gidenlerin dünyasını simgeleyen çember bir hayat çemberi olarak ele alınacak. 103 çelik anıt, her biri kendine özel raylar üzerinde ziyaretçiler tarafından itilerek harekete geçirilebilecek. Katliamın gerçekleştiği saat olan 10.04'te ise çelik anıtlar birleşip yanan bir alev silueti oluşturacak. 103 ışık huzmesi zeminde ışık olarak ilerleyip bu ışıklar 10 Ekim'de ortadaki büyük ışığı aktif hale getiriyor. Bu eylem, her 10 Ekim'de tekrar edilecek.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

ANKARA'DA HAREKET YOK, İZMİR SAHNEDE

Haberde dikkat çekilen detaylardan biri de 10 Ekim 2015'te gerçekleşen saldırının yaşandığı Ankara Garı'na bile henüz bir anıt dikilmemişken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in böyle bir girişimde bulunması.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading