Yandex Metrica

Erdoğan'ın KKTC ziyareti Batı'yı neden korkutuyor?

Erdoğan'ın KKTC ziyareti Batı'yı neden korkutuyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış harekâtının 47’inci yıldönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olacak. Bayramın ilk günü gerçekleşecek ziyaret öncesi Güney Kıbrıs Rum kesiminde endişe hakim. 

Politika

23.01.2024, 17:39

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

KIBRIS RUM KESİMİ PANİKTE! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da yapacağını Kuzey Kıbrıs ziyareti Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan’da endişeyle bekleniyor. Gözler Cumhurbaşkanı’nın özellikle Maraş ve Akdeniz doğalgazı hakkında yapacağı açıklamalarda.  

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

ERDOĞAN’IN MARAŞ MESAJI RUMLARI ENDİŞELENDİRİYOR

Endişenin sebebi Erdoğan’ın bu ziyaret sırasında Rumları tedirgin eden konularda kullanacağı ifadeler. Bunların başında Akdeniz’de yeni doğalgaz kaynaklarının bulunduğunun ilanı ve 46 yıl kapalı kalmasının ardından bir bölümü açılan Maraş bölgesinin statüsü gibi konular geliyor. Rum yönetiminin endişesi, yeni kararların alınması ve Maraş’ta mülkleri bulunan Rumların Türk kesiminin teklifiyle kurulacak bir çözüme destek vermesi. 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

YENİ DOĞALGAZ REZERVİ Mİ BULUNDU?

Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz faaliyetleri de dikkatlerin çevrildiği bir başka nokta.  Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın yanı sıra Avrupa Birliği de endişeli. 
KKTC ziyaretini "Doğu Akdeniz'de varız, olmaya da devam edeceğiz. Allah nasip ederse 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'tayım. Geniş bir ekiple orada olacağız...Biz hakkımız neyse bu hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'taki özellikle bütün o denizlerde, oralardaki petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz. Şu anda yürütüyor muyuz? Yürütüyoruz. Sondaj yapıyor muyuz? Yapıyoruz. Sismik araştırmalarımızı yapıyor muyuz? Yapıyoruz ve devamlı doğalgazın sinyalleri geldi." ifadeleriyle duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması da Rum basını tarafından tartışılmaya başlanmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'de bir müjde vermesi bekleniyor.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ASKERİ HAREKATIN YILDÖNÜMÜNDE GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ordusunun 1974'te gerçekleştirdiği askeri harekatın yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere 20 Temmuz'da adaya yapacağı ziyareti Mayıs ayı ortasında açıklamıştı. 
Erdoğan, 19 Mayıs'ta gençlerle buluşmasında adaya yapacağı ziyaretle ilgili olarak "İnşallah 20 Temmuz'da ben Kıbrıs'ta olacağım ve Kuzey Kıbrıs'tan gerekli mesajları tüm dünyaya inşallah oradan vereceğim ve onun için Kuzey Kıbrıs'ta olacağım. Çünkü Kuzey Kıbrıs'ta bizim bulunmamız, Kuzey Kıbrıs'tan bizim vereceğimiz mesajlar sadece adayı değil tüm dünyayı ilgilendiriyor ve eğer siz bu kararlılığınızı göstermezseniz, bu duruşunuzu ortaya koyamazsanız, kimse sizi adam yerine koymaz," sözlerini söylemişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading