Yandex Metrica

Emmanuel Macron kimdir? Emmanuel Macron’un Hayatı ve Biyografisi

Emmanuel Macron kimdir? Emmanuel Macron’un Hayatı ve Biyografisi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kimdir? Emmanuel Macron kaç yaşında ve evli mi?

Politika

25.03.2024, 18:47

2016 yılında La République en marche! Partisini kuran ve kurucusu olduğu partiden 2017 Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron’un hayatına ve siyasi kariyerine dair ayrıntıları sizler için derledik. Peki Emmanuel Macron kimdir?  

İşte Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un hayatı ve biyografisi.  

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

EMMANUEL MACRON KİMDİR?  

21 Aralık 1977 tarihinde Fransa’nın Amiens şehrinde dünyaya gelen Emmanuel Macron, 12 yaşında kendi isteğiyle Katolik vaftiz olmuştur. Lisans eğitimini Paris Nanterre Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde tamamlayan Macron, mezun olduktan sonra üniversitede asistan olarak kalmış ve ünlü Fransız Filozof Paul Ricoeur’un “La Mémoire, l’histoire, l’oubli” (Hafıza, Tarih, Unutuş) adlı kitabının hazırlık sürecinde de asistanlık yapmıştır.  

2002 ve 2004 yılları arasında üst düzel devlet memurluğuna giriş için eğitim veren Ulusal İdare Okulu’nda eğitim alan Macron, bu dönemde Fransa’nın Nijerya Büyükelçiliği’nde de staj yapmıştır. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra da Fransa Ekonomi Bakanlığı’nda Maliye Müfettişi göreviyle çalışmaya başlamıştır.  

Akademik eğitimine Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde devam eden Emmanuel Macron, 2011 yılında ise Kamu İşeri alanında lisansüstü diplomasını almıştır.  

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

EMMANUEL MACRON’UN SİYASİ KARİYERİ  

Siyasi hayatına Yurttaşlar Hareketi (MDC) adı verilen örgüte katılarak başlayan Macron, henüz 24 yaşındayken Sosyalist Partisi’ne katılmıştır.  

Emmanuel_Macron_kimdir

15 Mayıs 2012 tarihinde François Hollande'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine gelen Emmanuel Macron, 2014 yılına kadar bu görevine devam etmiştir. II. Manuel Valls Hükümetinde ise kabineye girerek Ekonomi, Sanayi ve Dijital Ekonomi Bakanlığı görevini yürütmüştür.  

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

EMMANUEL MACRON NE ZAMAN CUMHURBAŞKANI OLDU?  

30 Ağustos 2016 tarihinde hükümetteki görevlerinden istifa eden Emmanuel Macron, daha sonra oluşturduğu En Marche! hareketiyle de 2017 yılında gerçekleşecek seçimlerde Fransa Cumhurbaşkanlığı’na aday olduğunu açıklamıştır.  

Emmanuel Macron, gerçekleşen Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur oylamasına kalarak 7 Mayıs 2017 tarihinde Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı seçilmiştir.  

Fransa Cumhurbaşkanlığı görevine halen devam etmekte olan Emmanuel Macron, 2007 yılında Brigitte Macron ile evlenmiştir.


Loading