Yandex Metrica

Ekrem İmamoğlu parti kuracak mı? Bay Kemal'in direnişi yalnız iki seçenek bıraktı

Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilemeyince Ekrem İmamoğlu'nun CHP'ye genel başkanlık hayali suya düştü. Bay Kemal'in koltuğu bırakmayacağının belli olmasıyla İmamoğlu'nun önünde yalnız iki seçenek kaldı.

Politika

06.03.2024, 06:37

14 Mayıs seçim gecesi oy sayımı sürerken Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'cumhurbaşkanı' ilan eden Ekrem İmamoğlu, liderinin sandıkta hüsrana uğramasıyla 'Bay Kemal'den yine kurtulamadı. İstifa çağrılarına kulak tıkayan Kılıçdaroğlu, ekim ayında düzenlenecek kurultayda CHP Genel Başkanlığı'na bir kez daha aday olacak. 

Yakın çevresine "10 yıl daha buradayım" dediği iddia edilen Kılıçdaroğlu, parti MYK'sındaki isimleri değiştirmesine rağmen kendisi koltuğunda kaldı. CHP örgütünde yeniden yükselişe geçen "Kılıçdaroğlu istifa" korosuna şu günlerde Bay Kemal'i düne kadar kayıtsız şartsız desteklemiş gazeteciler de katıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ise gelişmeleri uzaktan takip etmekle yetiniyor. Seçimden sonra Kılıçdaroğlu ile iki kez bir araya gelen İmamoğlu, liderinden kesin bir dille "Çekilmeyeceğim" mesajı aldıktan sonra İstanbul'da belediye işlerine ağırlık verdi. 

Geçtiğimiz 13 yıl boyunca parti delegelerini serbestçe dizayn eden Kılıçdaroğlu'nun kurultayda CHP Genel Başkanlığı'na yeniden seçilmesi bekleniyor. Aralık ayında Meral Akşener'le Saraçhane'de yaptığı gösterinin ardından CHP yönetiminde İmamoğlu'na tepkiler yükselmişti.

Partide kendisine karşı soğuk duruşun ve güven bunalımının devam ettiği belirtiliyor. Üstelik Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na yakın gördüğü iki ismi de yönetimden tasfiye etti. Yani Ekrem İmamoğlu'nun CHP yönetiminde tutunacağı dal kalmadı. 

Gazetecilere yaptığı açıklamada "Yaşananlar bir özeleştiri ve bir muhasebe gerektirir. Şunun altını çizelim. Ne yazık ki 9 yılda 3 kez seçim kaybettik. Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybettik. Bu seçimlerden sonra da şunu yapamayız. Aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız" diyen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerektiği mesajını verdi. Ancak bu mesajlar, Kılıçdaroğlu tarafından dikkate alınmıyor. 

Gelinen noktada İmamoğlu'nun önünde iki seçenek bulunuyor: Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkmak ya da CHP'den istifa ederek parti kurmak...

İmamoğlu'nun bu iki ihtimalden birini tercih etmemesi durumunda yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak İmamoğlu yerel seçimlerde İstanbul'u kaybederse siyasi kredisini tamamen tüketmiş bir figür olarak tarihteki yerini alacak.

CHP örgütü içerisinde Ekrem İmamoğlu'nu seven pek kimse bulunmadığını CHP'li gazeteci Can Ataklı da ifşa etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading