Yandex Metrica

Dolar yükselse de alçalsa da Millet İttifakı için her şey aynı... Kurlardaki düşüşü beğenmediler

Dolar yükselse de alçalsa da Millet İttifakı için her şey aynı... Kurlardaki düşüşü beğenmediler

20 Aralık akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kararlar muhalefetin çoktandır şikayet ettiği yüksek kuru bir anda yere serdi. Ancak Millet İttifakı, ABD Doları'nın 2 günde 5,5 TL değer kaybetmesini bile beğenmedi.

Politika

23.01.2024, 18:31

ABD Doları'nın Türk Lirası karşısında 5,5 lira birden değer kaybetmesiyle sonuçlanan stratejik adımlar Millet İttifakı bileşenlerince beğenilmedi. Dolar kurundaki artışı bahane ederek 'erken değil hemen seçim' isteyen muhalefet, kur rakamının 12 TL'ye düşüşüne sevinemiyor. 

Türkiye'yi 'kabile devleti' olmakla suçlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, atılan adımların faizle mücadele anlamına gelmediğini ileri sürerek hükümetin ülkeyi 'Doğanlar Şahinler, hatta Doğan görünümlü Şahinler' dönemine geri götürdüğünü iddia etti. 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

İKİ GÜN İNCE 'PARAMIZ ERİYOR' DEMİŞTİ

Daha 2 gün önce "Dolar uçuyor, Türk Lirası sürekli değer kaybediyor. Milletimizin cebindeki para her gün eriyor!" şeklinde mesaj paylaşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise TL'nin değer kazanmasını şu sözlerle yorumladı:

"Sayın Erdoğan bir daha faize karşıyım demesin. Bu yolla faizi hem meşrulaştırmakta hem de teşvik etmektedir. Getirdiği Dövize Endeksli Mevduat (DEM) faizin DEMlenmesidir." 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

KURUN DÜŞÜŞÜ 'ORGANİZE KÖTÜLÜK' OLDU

ABD Doları 18 TL'yi geçtiğinde TÜSİAD'ı arayıp destek isteyen ve bu dernekle birlikte 'faizlerin yükseltilmesi gerektiğini' savunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da düşük kurdan memnun olmayanlar korosuna katıldı. Yaşananları 'organize kötülük' diye niteleyen Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabında şunları yazdı:

"Nas ve dinî gereklilik söylemleri Erdoğan’ın gerçek sebeplerini yansıtmıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Yoksa buyursun tüm faizleri sıfırlasın. Acı olan şu; tüm bu kötülüğün, bile isteye yapıldığını hepimiz biliyoruz. Ekonomik model filan da yok. Bu bir organize kötülük, gözü dönmüş bir deliliktir! Kimse sessiz kalmamalı, herkes nerede durduğunu söylemeli. Çünkü tarih, bu gafleti destekleyenleri de yazacak!"

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

KARAMOLLAOĞLU NE YAZACAĞINI ŞAŞIRDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise daha 5 gün önce şunu yazmıştı: "Vatandaşlarının her dakika döviz kuru takip etmek ve 7'den 77'ye herkesin Merkez Bankası kararlarına kulak kesilmek zorunda kalmadığı bir ekonomi yönetimine ihtiyaç var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlarla birlikte ABD Doları'nda sert düşüşler yaşanınca Karamollaoğlu bu kez şöyle yazdı:

"İnsanımız artık bırakın yarınını, bir saat sonrasını bile öngöremez haldedir. Bugünden yarına, hatta sabahtan akşama değişen gündem ve politikalar, en ufak karar alımını dahi herkes için zorlaştırmaktadır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading