Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistanlı mevkidaşı Abdulaziz Kamilov ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistanlı mevkidaşı Abdulaziz Kamilov ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın düzenlenecek Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı’na katılmak üzere İstanbul'a gelen Özbekistanlı mevkidaşı Abdulaziz Kamilov'u ağırladı.

Politika

23.01.2024, 18:02

Bakanı Çavuşoğlu, yarın Afganistan gündemiyle düzenlenecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı’na katılmak üzere İstanbul'a gelen Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Afganistan konusunda birlikte çalışacağız, tercihli Ticaret Anlaşması’yla ticaretimizi daha da artıracağız, aşı sertifikalarını karşılıklı tanıyacağız." ifadelerinde bulundu.


Ayrıca bu akşam düzenlenen Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın akşam yemeğinde ise Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da onur konuğu olduğunu belirten Çavuşoğlu " Türk Konseyi Dışişleri Bakanları toplantımızın akşam yemeğinde onur konuğumuz, en büyük hayali Türk Dünyası’nın birliğini görmek olan Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’dı. Aziz Sancar’ın yaptığı “Bilgi ve Türk Dünyası’nın Milli Uyanışı” konulu sunumu ilgiyle dinledik." dedi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading