Yandex Metrica

Davutoğlu: Anketlere güvenmem, ben meydana bakarım

Davutoğlu: Anketlere güvenmem, ben meydana bakarım

Gelecek Partisi'nin yayın organı KararTV'ye konuşan Davutoğlu birbirinden ilginç iddialar ortaya attı: 15 Temmuz'da mücadele edenler şu an bizim partimizde. Anketlere değil, alanlara bakarım.

Politika

23.01.2024, 17:40

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine bağlı yayın organı Karar TV'de önemli iddialar ortaya attı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sokaktaki AK Parti teşkilatının büyük çoğunluğunun şu anda Gelecek Partisi kadrolarında bulunduğunu ileri süren Davutoğlu, o gece televizyonlara çıkıp darbeye karşı çağrıda bulunan liderlerin ise 'bir Mesut Yılmaz bir de kendisi' olduğunu iddia etti. 

"Başka kim çıktı baksınlar bakalım. Ucuz kahramanlıkla olmaz. AK Parti'de görevli olup da 15 Temmuz'da alanda direnen arkadaşların büyük çoğunluğu bizim partimizde şu anda" şeklinde ifadeleriyle Davutoğlu, darbe girişiminin bastırılmasında büyük payı olduğunu savundu. Davutoğlu'nun bu vurguları, hainlere karşı mücadelede 'Alman ekolünün' ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 

AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var Haberi Görüntüle

DEVLETİN TELEVİZYONUNA 'TROL' DEDİ

Gazeteciler Taha Akyol ile Elif Çakır'ın hazırladığı Gündem Özel programına konuk olan Davutoğlu'nun eleştirdiği konulardan biri de TRT yönetimine yapılan atamalar meselesi oldu. CHP ve İYİ Parti dışında FETÖ üyelerinin de tepki gösterdiği bu atamalara Davutoğlu da ateş püskürdü. "TRT artık troll kurumu oldu" diyen eski Başbakan, Gelecek Partisi haberlerine TRT'de yeterince yer verilmediğinden yakındı. 

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

PEKER'İN İDDİALARINA SAHİP ÇIKTI

Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medyadaki iddiaları üzerinden yürütülen kampanyaya da sahip çıktı. Envantere kayıtlı olmayan bazı silahların 15 Temmuz sonrası birtakım kişilere alenen dağıtıldığı iddiasının araştırılmasını isteyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Diyarbakır ziyaretini de Gelecek Partisi'nin bölgedeki başarısına bağladı. Orada çok ciddi teşkilatlandıklarını, Erdoğan'ın da bu nedenle telaşa kapıldığını ileri süren Davutoğlu, miting için gittiği şehirlerde kendisini ancak birkaç yüz kişinin dinlediği gerçeğine değinmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

MEYDANLARDA KAÇ KİŞİ VAR?

Bunun yerine "Anketlere güvenmiyorum" demeyi tercih etti. "Bir sosyal bilimci olarak anketlere güvenmiyorum. Açıkça anketi rant sektörü haline dönüştürenler var. Zaten siyasi olarak bir yere angaje olanlar da var. Benim anketim alandadır. Biz o anketleri kıra kıra geleceğiz" diyen Davutoğlu'nun mitinglerde nasıl bir görüntüye şahit olduğu anlaşılamadı. 

MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye katılan ancak bir süre sonra İYİ Parti'den de istifa eden Yusuf Halaçoğlu yeni bir parti kuracağını açıkladı. MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'ye katılan ancak bir süre sonra... Haberi Görüntüle

ORADA SADECE 17 OY ÇIKMIŞTI

Aynı Davutoğlu, Afyonkarahisar'ın Güney beldesinde geçtiğimiz ay yapılan belediye başkanlığı seçimi için oldukça iddialı demeçler vermiş, "Gelecek Partisi olarak Türkiye'deki ilk seçimimize Güney beldesinde giriyoruz, adayımız Osman Bey ile birlikte. Bu bizim ilk seçimimiz, ilk zaferimiz olacak inşallah. Ama nihayette zaferin adı Ankara'da olacak Ankara'da" demişti. Ancak Davutoğlu ilk hezimetini burada yaşamıştı. 1709 oy kullanılan sandıkta Gelecek Partisi adayına sadece 17 adet oy çıkmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'in talebine olumlu cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'in talebine olumlu cevap Haberi Görüntüle

HDP İLE BİLE İTTİFAK KURABİLİR

Anketlerde oy oranı yüzde 0,5 düzeyinde görülen Davutoğlu, gelecek dönemde Millet İttifakı'nın bütün unsurlarıyla ittifaka mecbur olduğunu da şu sözlerle açığa vurdu: "Konjonktür değişecek, nehrin altından çok sular akacak, dolayısıyla önümüze bakalım ama DEVA ile de Saadet Partisi ile de bütün partiler ile de en iyi ilişkileri geliştirmeye hazırız." 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading