Yandex Metrica

CHP'nin seçim vaadi: Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı istiyorsanız bize katılın

CHP'nin seçim vaadi: Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı istiyorsanız bize katılın

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Van'daki konuşmasıyla yeni gündemin odağına oturdu. Seçilmesi halinde yargıya müdahale edeceği sinyali veren CHP Lideri, Demirtaş ile Kavala'yı seçim vaadi olarak öne çıkardı.

Politika

23.01.2024, 19:19

Van'da CHP'nin Belediye Başkanları Çalıştayı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 2023'te kendisi ve partisinin seçilmesi halinde yargıya açık şekilde müdahale edeceğinin sinyallerini verdi. 

Kılıçdaroğlu, 'Kobani olayları' olarak bilinen katliam zincirinin azmettiricisi HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Gezi olaylarını organize etmekten müebbet hapse mahkum edilen Osman Kavala'ya kürsüden selam çaktı. 

Demirtaş ile Kavala'nın serbest bırakılması için salondakilerden CHP'yi desteklemelerini isteyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri... Ya da düşüncesinden ötürü hiç kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş'ın ve Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız!"

Hükümeti sık sık yargıya müdahale etmekle suçlayan Kılıçdaroğlu'nun, seçildiği takdirde hapishanedekileri ne şekilde serbest bırakacağı merak konusu oldu. 

Van'daki bir otelde düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP'li yerel yöneticiler katıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading