Yandex Metrica

CHP'de Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun 2023 kapışması

CHP'de Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun 2023 kapışması

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu CHP'de büyük bir ayrışmaya kapı araladı. Ekrem İmamoğlu, adaylığa göz kırpan Kılıçdaroğlu'na karşı harekete geçti; ortaklarını çoğaltmak için vargücüyle çalışıyor.

Politika

23.01.2024, 17:52

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, cumhurbaşkanı adayı konusunda Millet İttifakı içerisindeki tartışmalara ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı. 

CHP'li Bülent Kuşoğlu'nun ardından Oğuz Kaan Salıcı'nın da 2023 seçimleri için Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret ettiğini hatırlatan Selvi, CHP Lideri'nin adaylığına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de destek verdiğine ancak gelinen noktada CHP'de büyük bir ayrışma yaşandığına dikkati çekti. 

"CHP içinde güçlü bir ekip Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için çaba gösteriyor" diye yazan Selvi, partide ibrenin son anda Ekrem İmamoğlu'na kayabileceğini düşünen grubun ise "Kazanacak kişiyi aday gösterelim" diyerek lobi yaptığını belirtti. 

Selvi'ye göre İmamoğlu, Kılıçdaroğlu karşısında kolay pes edecek gibi görünmüyor. Davranışları sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla sınırlı değil; İstanbul dükalığıyla, Kürtlerle, Alevilerle, ABD ile ittifaklar kuruyor. 

İBB Başkanı seçildiğinde ilk ziyaretlerini HDP'ye destek amacıyla Batman ve Diyarbakır'a yapan İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'la da fidan dikti, HDP'ye yönelik kapatma davasına sert tepki gösterdi. 

HDP oylarını yanında tutmaya büyük özen gösteren İmamoğlu, CHP'de çok etkin olan Alevilerin desteğini sağlamak için de harekete geçti. 

Hacı Bektaş'taki anma etkinliğine Kılıçdaroğlu ile birlikte katılan İmamoğlu, Selvi'ye göre misafirden çok 'ev sahibi' havasındaydı. Etkinliklere İBB'nin verdiği maddi destek de bunu kanıtlar nitelikteydi. 

İmamoğlu bir adım daha öteye giderek İstanbul-Yenikapı'da 'Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali'nin cuma günü başlayacağını duyurdu. 

"İmamoğlu, Kürtlerden sonra Alevilerle de ittifak kuruyor. Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında tabandan gelen gücünü ittifaklarla perçinlemeye çalışıyor" diyen Selvi, denklemdeki bir başka aktör olan cezaevindeki Selahattin Demirtaş'a da dikkat çekiyor. 

Demirtaş, ilk turda HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya istekli olsa da 'maç' ikinci tura kalırsa tüm muhalifler Erdoğan'a karşı birleşecek. İşte düğüm de bu noktada kilitleniyor. İttifak'ın ortak adayı Kılıçdaroğlu mu olacak, yoksa İmamoğlu mu?

İki isim arasındaki rekabetin önümüzdeki dönemde daha keskin bir hâl alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yazının tamamını okumak için >tıklayın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading