Yandex Metrica

BM Temsilcisi: Cilvegözü olmazsa mülteciler ölür

BM Temsilcisi: Cilvegözü olmazsa mülteciler ölür

Ankara'da basına açıklamalar yapan BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Cilvegözü sınır kapısına dair açıklamalarda bulundu.

Politika

23.01.2024, 17:31

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bugün kendisini kabul ettiği ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, resmi temaslar için geldiği Türkiye’de ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Baş Müsteşarı resmi konutunda, dün Hatay'da gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün açıklanan 200 milyondan fazla insani yardım paketinin Suriyeliler için son derece önemli olduğunun altını çizen Thomas-Greenfield, insani yardım ulaştırmak konusunda sınır kapılarının alternatifinin olmadığını belirtti.

Cilvegözü sınır kapısının kuzeybatı Suriye'de bulunan açık tek sınır kapısı olduğunu hatırlatan Thomas-Greenfield, "Suriye'ye giden son insani sınırı kapatmanın zulmü hesaplanamaz olacak." dedi.

Thomas-Greenfield, eskiden kapatılan sınır kapılarının açılması konusunu BM Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşıyacağını belirterek, "Uluslararası STK'ler ve mülteciler, bu sınır kapısından (Cilvegözü) geçiş olmazsa (mültecilerin) öleceklerini söylediler. Bu nedenle Güvenlik Konseyi'nin geri kalanını acıları durdurmak ve ihtiyaç halindeki insanlara yardım edebilmek için bu kararı yenilemeye çağırıyoruz." diye konuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading