Yandex Metrica

Bay Kemal 'FETÖ' sorusunu geçiştirdi, firarinin mektubundaki mesajı tekrarladı

Bay Kemal 'FETÖ' sorusunu geçiştirdi, firarinin mektubundaki mesajı tekrarladı

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olmasıyla birlikte firari FETÖ'cüleri sevindiren Kemal Kılıçdaroğlu, "FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı bir yol haritanız var mı?" sorusuna tuhaf bir cevap verdi.

Politika

23.01.2024, 20:34

Yaklaşık iki yıldır Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ifadesini kullanmamaya özen gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu orucunu Sözcü gazetesi için bozdu ama kritik bir soruya verdiği kaçamak cevapla yine gündeme oturdu. 

Altılı Masa'nın kurulma sürecinin Necmettin Erbakan'ı anma toplantısında somutlaştığını anlatırken bir kez 'FETÖ' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı toplumun büyük bir bölümüyle birlikte gösterdiğimiz ortak duruş; bu girişim sonrasında başlayan süreçte ise gösterdiğimiz ödünsüz demokrasi ve adalet kararlılığı, CHP özelinde bizi toplumun farklı kesimleriyle yakınlaştırdı" dedi. 

17/25 Aralık darbe girişiminden bir hafta önce ABD'ye giden Kemal Kılıçdaroğlu orada FETÖ'nün üst düzey sorumlularıyla bir araya gelmişti. (Soldan sağa) Mahmut Yeter, Kemal Kılıçdaroğlu, Faruk Taban, Kemal Öksüz, Talha Saraç

İktidara gelmesi halinde nerede olduğu henüz bilinmeyen '418 milyar dolara' el koyacağı iddiasını sürdüren Kılıçdaroğlu,  Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in "FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı bir yol haritanız var mı?" şeklindeki sorusuna kaçamak cevap verdi. 

"Tüm terör örgütleriyle mücadele edeceğiz. Aynı zamanda yeraltı suç örgütleriyle de kararlılıkla mücadele edeceğiz" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, FETÖ ve PKK konusuna hiç girmeden meseleyi uyuşturu ve narkotik mücadeleye taşıyıverdi. 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

CHP LİDERİ'NDEN TANIDIK İFADELER 

"Rövanş duygunuz var mı? Çünkü kutuplaştırmadan en çok yakınan sizsiniz" şeklindeki soruya ise Kılıçdaroğlu, firari FETÖ'cü Tuna Bekleviç'in dünkü mektubundaki mesajlarla paralel bir cevap verdi. 

Hayatının hiçbir döneminde rövanşist olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "İktidarı devraldığımızda geçmişe elbette bakacağız. Geçmişte yaşananlar arasında hukuk dışı birtakım uygulamalar varsa bunların gereğini elbette yargı yapacaktır. Ama bunu yaparken rövanşist, intikamcı bir yöntemi asla benimsemem" dedi.

FETÖ'cü Tuna Beklevic dün "Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup" başlığıyla sosyal medyada bir metin kaleme almış ve Türkiye'ye dönmek ve 'adil yargılanmak' istediklerini belirtmiş şunları yazmıştı:

"Bizler hiçbir gruba karşı nefret taşımayan ve rövanş kaygısı gütmeyen; haksızlıklara karşı sessiz kalmak yerine hem yurtdışında hem yurt içinde sorumluluk almanın zamanının geldiğini düşünen vatandaşlarız."

2 Kasım 2021 tarihli CHP grup toplantısında Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz darbe girişimi oldu, hep beraber mücadele ettik" diyerek FETÖ'ye dikkat çekmiş ancak bu ifadeler CHP'nin Youtube hesabındaki kayıttan silinmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading