Yandex Metrica

Bay Kemal'den paralel devlet ilanı: Millet için var olmayan yapıyla aynı hizada değilim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, devleti artık tanımadığını ilan etti. Devletin en önemli aygıtlarından TBMM çatısı altındaki konuşmasında Kılıçdaroğlu, depremde yaşanan acıların siyaset üstü görülmemesi gerektiğini ileri sürdü, "Devletle yapısıyla aynı hizada değilim, olmayacağım" dedi.

Politika

23.01.2024, 20:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında tuhaf ifadelere imza attı. 

41 binin üzerinde insanın can verdiği deprem felaketindeki acıların 'siyaset üstü görülmemesi gerektiğini' söyleyen Kılıçdaroğlu, depremin ilk günü yaptığı "İktidarla hizalanmam" çıkışını devam ettirdi.

Tepki çeken ifadesini hatırlattıktan sonra meydan okumasını daha ileri bir noktaya taşıyan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu devlet yapısıyla hizalanmam dedim. Erdoğan ile siyaset üstü hizalanmayı reddediyorum dedim. Ne kendisi ile ne sarayı ile ne de çeteleriyle hizalanacağım. Ne siyaset üstüne ne siyaset altına ne ölümüne ne dirimine ne de milleti için var olmayan bir devlet yapısıyla hizalanacağım. Milleti için evlatları için var olmayan bir yapıyı yüceltmeyeceğim. Asla ve asla yüceltmeyeceğim. Dayanışacaksam da milletim ile dayanışacağım."

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

'ARTIK BEN ESKİ BEN DEĞİLİM' 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşu sonrası konuşmasına "15 dakika konuşup sessiz bir şekilde grup toplantısını bitireceğiz" cümlesiyle başlayan Kılıçdaroğlu, kullanacağı ifadeleri uzun uzun düşündüğünü belirterek "Artık ben eski ben olamayacağım" dedi. 

"Bizim iktidarı değiştirmekten çok daha derin meselelerimiz var" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, zihniyetin değişmesi gerektiğini, değişimin iktidarı değiştirmekten daha büyük ölçekli olması lazım geldiğini savundu. 

Devletin depremin ardından halkın imdadına yetişmekte aciz kaldığını savunan CHP Lideri, "Halkımız için bu ülkeyi yeniden kuracağız. Kural koyacağız, asla çiğnetmeyeceğiz. Artık imar aflarını ağzımıza almayacağız. Kurumlar inşa edeceğiz, tek adamlar asla bu coğrafyada asla olmayacak. Bu düzeni mutlaka değiştireceğiz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

TUHAFLIK O MESAJLARLA BAŞLADI 

6 Şubat depreminin ardından Kılıçdaroğlu, sahadaki çalışmalar konusunda CHP'li belediye-AK Parti'li belediye ayrımı yapmış, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerine bağlı iş makinelerinin Hatay Havaalanı ve İskenderun Limanı'ndaki faaliyetlerini paylaşarak, "Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar", "Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar" şeklinde mesajlar paylaşmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading