Yandex Metrica

Bakan Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ile görüştü

Bakan Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ile görüştü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve heyetiyle yaptığı görüşmede AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenen projeler ele alındı.

Politika

23.01.2024, 18:08

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve heyetiyle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenen projeler değerlendirildi.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, görüşmede konuşmada, Avrupa Birliği ile eğitim alanında var olan iş birliğinin uzun yıllardır sürdüğünü hatırlattı. Bakan Özer, karşılıklı öğrenme, iyi uygulama ve politikalar, bilgi ve deneyimin paylaşılması kapsamında eğitim alanında sürdürülen iş birliğine büyük önem verdiklerine dikkat çekti ve ilerleyen süreçte "Avrupa Eğitim Alanı ve Sonrası için (2021-2030) Eğitim ve Öğretimde Avrupa İş Birliği Stratejik Çerçevesi" kapsamında iş birliğini devam ettireceklerini ifade etti.

Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolunda 26. Eğitim ve Kültür Faslında hiçbir bir ön kriter bulunmadığını belirten Özer, ilerleme raporlarında Türkiye'nin yeterli bir düzeye eriştiğini kaydetti ve hem eğitim hem de öğretim kalitesini artırmakla beraber eğitimde fırsat eşitliğinin tam sağlaması için çalışmaları aralıksız devam ettirdiklerini söyledi.

IPA çerçevesinde hayata geçirilen çalışmalardan da bahseden Bakan Özer, "Çok sayıda proje ile temel ve ortaöğretimin tüm düzeylerinde, mesleki eğitimde, hayat boyu öğrenmede eğitim hizmetlerimizin kalitesini artırmaya, eğitime devam oranlarımızı yükseltmeye ve içermeci eğitimi güçlendirmeye çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

MÜLTECİLERE YÖNELİK YARDIM PROGRAMI

Özer, mültecilere yönelik Mali Yardım Programı olan "FRIT" sayesinde sığınmacıların eğitime entegrasyonuna destek olmak amacıyla çok sayıda proje yürüttüklerini kaydetti ve şu ifadeleri kullandı. "Kendi vatandaşlarımız ile birlikte sığınmacıların da eğitime erişimlerine önem veriyoruz. Bu nedenle göç ile beraber artan öğrenci nüfusunun kaliteli eğitime erişimini sağlamak üzere yeni okul binaları yapımına önem veriyoruz ancak ülkemizde misafir ettiğimiz milyonlarca sığınmacının eğitim alanında getirdiği büyük mali yükün bir kısmının paylaşılabilmesi için desteğin cari harcamalarda da kullanılabilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bütçe aktarımının projelendirme şartı olmadan doğrudan destek şeklinde gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor ve önümüzdeki yıllarda Avrupa Birliği'nin ülkemize desteğinin bu yönde şekillenmesini umut ediyoruz."

Gelecek dönemde yapılacak tüm çalışmaların eğitimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi çerçevesinde olacağına işaret eden Özer, "Bu hedef doğrultusunda üç öncelik üzerinde çalışmalarımızı revize edip yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Bunlar, erken çocukluk eğitimi ve temel eğitimin desteklenmesi, mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi ve öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesidir." şeklinde konuştu.

UNICEF ile IPA-2 kapsamında yürütülen "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması" projesiyle 300 konteyner ana sınıfının kurulacağını belirten Özer, okul öncesi eğitimde daha fazla çocuğa erişebilmek için ek bütçe sağlayarak bu sayıyı 300'den 1000'e çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading