Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu: Ateşkes uygulanmalı ve kalıcı olmalı

Bakan Çavuşoğlu: Ateşkes uygulanmalı ve kalıcı olmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaret ettiği Bakü'de Ukrayna'daki Türk vatandaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'Önceliğimiz Ukrayna'dan vatandaşlarımız çıkarılması' derken, 'Ateşkes Ukrayna genelinde uygulanmalı ve kalıcı olmalı' diye konuştu.

Politika

23.01.2024, 22:06

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile görüşmesinin ardından basın toplantısında konuştu.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

ATEŞKES UYGULANMALI VE KALICI OLMALI

Ukrayna'daki Türk vatandaşları ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Önceliğimiz Ukrayna'dan vatandaşlarımız çıkarılması" derken, "Ateşkes, Ukrayna genelinde uygulanmalı ve kalıcı olmalı" diye konuştu. 

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

ŞUŞA BEYANNAMESİ AÇIKLAMASI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Bugün ve gelecek yıllarda Türkiye-Azerbaycan kardeşlik ilişkileri hem halklarımız hem de bölge için her zaman büyük önem taşıyacaktır" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel temaslarının ardından çalışma ziyareti gerçekleştirdiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Aliyev, bugün Türkiye-Azerbaycan müttefik ilişkilerinin gelecekteki gelişimi hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Üç ay sonra Şuşa Deklarasyonu'nun birinci yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Aliyev, "Bu tarihi bir belgedir. Aslında Türkiye-Azerbaycan ilişkileri her zaman ittifak düzeyinde olmuştur ve ittifak halklarımızın kalbindedir. Bunu geçen yıl Şuşa'da teyit ettik" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading