Yandex Metrica

Azerbaycan lideri Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz hediye

Azerbaycan lideri Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz hediye

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen "Cıdır Düzü Şenlikleri"ne katıldı. Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a at hediye etti.

Politika

23.01.2024, 17:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO zirvesinin ardından Azerbaycan'ın Şuşa kentini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi. Erdoğan, kısa süre sonra Türkiye tarafından Şuşa'da başkonsolosluk açılacağını belirtti.

Şehir turunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa'da at yarışı izledi.



Birlikte at yarışı izlediler
Erdoğan ve Aliyev, Şuşa Valiliğinin bahçesinde düzenlenen basın toplantısının ardından şehrin güneyindeki Cıdır Ovası'na gitti. Yıllarca Azerbaycanlıların at yarışı oyunlarına ev sahipliği yapan ovada, yöresel oyunlar ve müzik eşliğinde at yarışları izleyen liderlere, eşleri de eşlik etti.



Erdoğan'a sürpriz hediye
Gösterilerin sonunda Aliyev tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a at hediye edildi. Hediye karşısında duygulanan Erdoğan, Aliyev'e teşekkür etti. Erdoğan, Aliyev'in hediyesine mest olurken olurken atı sevmeyi ihmal etmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading