Yandex Metrica

Altılı Masa'ya lider aranıyor: İki gün geçti, gelen giden yok

Altılı Masa'ya lider aranıyor: İki gün geçti, gelen giden yok

Son toplantısını 2 Ekim'de yapan muhalefet liderlerinin 17 Ekim'de yeniden bir araya gelmesi gerekiyordu. Kılıçdaroğlu, "15 günde bir toplanacağız" demişti ama aradan geçen 17 günde Altılı Masa'yı anan kimse olmadı.

Politika

23.01.2024, 19:57

Altılı Masa'yı oluşturan partilerin liderleri artık toplantıyı da müzakereyi de pek umursamıyor. Çünkü liderler, 9 aylık süreçte baş başa yahut toplu halde tam 36 kez bir araya geldi. Ancak tüm bu görüşmelere rağmen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi ortak bir aday üzerinde uzlaşamadı. 

Altılı'nın temelini oluşturan CHP ile İYİ Parti arasındaki kriz devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener karşı çıkıyor. Kılıçdaroğlu'na Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş isimlerinden birini de kabul ettiremeyen Akşener, şimdi kendi adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

Akşener ile Kılıçdaroğlu son olarak 2 Ekim'deki toplantıda bir araya geldi.

İYİ Parti teşkilatında 'Akşener' sesleri hiç olmadığı kadar yükselmiş durumda. Parti tabanı başka bir ismi öne sürmek yerine kendi liderlerinin cumhurbaşkanı adaylığı için en uygun isim olduğunu düşünüyor. 

Kılıçdaroğlu ise adaylıkta kararlı. İmamoğlu ve Yavaş isimlerinin gündemden düşmesiyle birlikte parti örgütünün desteğini de arkasına alan CHP Lideri, ABD gezisindeki 'kayıp 8 saat' skandalına ve gelen tüm eleştirilere rağmen adaylık ısrarından hiç vazgeçmedi. 

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde 2 Ekim'de yapılan son toplantının ardından Altılı Masa'nin her 15 günde bir toplanacağını ileri sürmüştü ancak bu sözün üzerinden tam 17 gün geçti, liderlerin toplantı yapacağına ilişkin ortada bir emare görünmüyor.

Altı partinin tek masa etrafında buluştuğu son 9 aylık dönemde şimdi 'masa'nın adı var kendisi yok. Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki kriz çözülemediği takdirde Altılı Masa'nın dağılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. 

Halk da masadaki bu durumun farkında. Haber7'de yayınlanan Areda Survey anketine göre vatandaşların yüzde 47,9'u Millet İttifakı'nın ortak aday çıkarabileceğini düşünüyor. Bu oran Mart 2022'de yüzde 72 bandındaydı.

Seçmenlerin yüzde 31,4'ü Altılı Masa'nın seçimlerden hemen sonra, yüzde 28,6'sı ise seçimlerden önce dağılacağına inanıyor. Ankete katılanların hâlâ yüzde 40,1'i "Masa varlığını sürdürecek" görüşünde. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading