Yandex Metrica

Altılı Masa'dan çıkan şok karar: Her belgede 6'sının da imzası olacak

Altılı Masa'nın 10. toplantısından çıkan 'kukla cumhurbaşkanı' kararını Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu açıkladı: "Genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak."

Politika

23.01.2024, 20:16

Altılı Masa'nın 10. toplantısından da cumhurbaşkanı adayı çıkmadı. Gelecek Partisi ev sahipliğinde yaklaşık 10 saat süren toplantıda 'cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi için istişare sürecinin başlatılması' kararlaştırıldı. Toplantıda Ekrem İmamoğlu destekçisi Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yoğun tartışmalar yaşandığı, gergin geçen saatlerin ardından partilerin ortak isim üzerinde anlaşma sağlayamadığı belirtiliyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Davutoğlu

Bu sabah Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iddiaları yalanladı. Davutoğlu 10 saatlik toplantı boyunca aday isminin zikredilmediğini ileri sürdü. Davutoğlu, "Oyunun kurallarını koyduk, şu andan itibaren cumhurbaşkanı ismini konuşmanın tam vakti geldi. Dün isim konuşmadık ama süreci konuştuk" dedi.

İnandırıcı bulunmayan bu sözlerin ardından Davutoğlu'nun açıkladığı diğer kararlar izleyenleri şoke etti. 

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

HERKES İMZA YETKİSİNE SAHİP OLACAK

Buna göre, cumhurbaşkanı ister Altılı Masa'dan ister dışarıdan, kim olursa olsun, seçildiği takdirde alacağı kararları Altılı Masa'nın paydaşlarıyla birlikte hayata geçirecek. Sistemin nasıl işleyeceği şimdilik bilinmiyor ama İsmail Küçükkaya'nın "Altı liderden birisi cumhurbaşkanı adayı olursa beş lider başkan yardımcısı olacak mı?" şeklindeki sorusunu Davutoğlu şöyle yanıtladı:

"Bu konuyu netleştirdik. Kurumsal olarak cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ortak bir süreçle cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olduğu bir yapı olacak. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Genel başkanlar cumhurbaşkanı gibi, her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak."

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

ŞİMDİ ÇATIŞMA ÇIKMAZ, ALTILI TAKIMIZ

"Ortak politikalar metni çıkarttık, hangi alanda ne yapılacağı var. Sayın Akşener'in ev sahipliğinde yapacağımız toplantıya kadar lansman hazırlıkları tamamlanacak. Ocak sonunda da bu takvim bitmiş olacak. Bizim zihnimizde bir takvim var. İktidar istedi ki bu takvimi öne alalım. 6 ay önce biz bir cumhurbaşkanı adayı tayin etseydik ne olursu biliyor musunuz? Gelen cumhurbaşkanı kendisinin Erdoğan gibi bir yetki kullanacağını düşünürdü ve mutlaka çatışırdık. Şimdi çatışma çıkmaz. Biz altı kişilik bir takımız, seni kaptan yapıyoruz ama oyunun kuralları belli."

Ekrem İmamoğlu-Meral Akşener-Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki güç mücadelesi ve entrikaları anlatan animasyon sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading