Yandex Metrica

Altılı Masa'da yeni kriz kapıda! 4 partiye 25 vekil

Altılı Masa'da yeni kriz kapıda! 4 partiye 25 vekil

Altılı Masa'da yeni bir krizin patlak vermesi an meselesi. 4 parti milletvekili sayılarını yetersiz bulurken CHP'nin listesinde bu partilere yer açacağı, İYİ Parti'nin ise kendi listesini oluşturacağı belirtiliyor.

Politika

23.01.2024, 20:21

2023 genel seçimleri için geri sayım devam ederken Altılı Masa'nın adayı henüz belirlenmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağını resmen açıkladı. Altılı Masa'da çatlak derinleşmeye devam ederken CHP'nin masadaki 4 partiye kendi 25 kişilik kontenjan ayırdığı, İYİ Parti'nin ise diğer partilere yer açmadan kendi listesiylle seçime gireceği iddia ediliyor. 

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ LİSTESİNDE YER AÇMIYOR

Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş İYİ Parti'nin kendi listesini oluşturacağını, diğer partilerin ise CHP listesinde yer alacağını belirtti. Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek ve DEVA partileri baraja takılırken CHP'nin bu partilere 25 milletvekili vereceği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

4 PARTİ'NİN VEKİL SAYISI YETERSİZ

Kulis bilgilerine göre 4 parti, vekil sayısını yetersiz bulurken ilerleyen dönemde sayılarda değişiklik olabileceği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading