Yandex Metrica

6 parti yeniden bir araya geldi

6 parti yeniden bir araya geldi

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi genel başkanları bir araya geldi. Bu toplantı 6 partinin yazılı taahhüt mesaisi olarak yorumlandı.

Politika

23.01.2024, 19:03

Cumhur İttifak'ın muhalifi olan Millet İttiafakı'nın birleşenleri ile bazı siyasi partiler bir araya geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Merkezi'nde çalışma yemeğinde bir araya geldi. Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu genel merkez girişinde karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

6 PARTİDEN ORTAK AÇIKLAMA

Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası altı muhalefet partisi genel başkanından ortak açıklama şöyle

- "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası kapsamında bir çalışma grubu oluşturduk. Geçtiğimiz ay içinde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdik ve bu bağlamda birlikteliğimizi bozmayı amaçlayan seçim kanunu teklifi üzerinde görüş alışverişinde bulunduk"

- "Milletimizin bilmesini isteriz ki, demokratik ilkelere dayanan birlikteliğimiz bu gibi siyasi mühendislik çabalarından etkilenmeyecektir. İş birliğimizi uyum içinde sürdürmeye kararlıyız"

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

TAAHHÜT TOPLANTISI MI?

Bugün yapılan toplantıyla ilgili açıklama yapan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partiler arasında bir referans belgesi oluşturmaya çalışacaklarını, ilerde karar verecekleri cumhurbaşkanı adayından da bu belgeye uymasını isteyeceklerini bildirdi. Babacan, "Seçim ittifakın ortak adayıyla gidilmeli. Aday altı partinin mutabık kaldığı çerçevenin altına imza atmalı, siyasi taahhüde girmeli. Ancak ondan sonra ortak aday olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 için adaylığını açılamasına rağmen muhalefetin adayı henüz belli değil.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading