Yandex Metrica

Paşinyan Paris'te: Fransa, Ermenistan'ı silahlandırmaya devam edecek

Paşinyan Paris'te: Fransa, Ermenistan'ı silahlandırmaya devam edecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, stratejik altyapının geliştirilmesi konusunda Ermenistan'ı desteklemeyi ve "sorumluluk ruhuyla, gerilimi tırmandırma arzusu olmadan" askeri teçhizat sağlamayı sürdüreceklerini söyledi.

Dünya

04.03.2024, 19:14

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Görüşme öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Macron, Nazi işgali sırasında Fransa saflarında hayatını kaybeden Ermenilere atıf yaparak Ermenilerin "Fransız direnişine ve ulusuna verdiği desteğin" farkında olduklarını vurguladı. Mcron, "Fransa'nın Ermenistan'ın bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne, demokratik gidişatına ve temelde barış arzusuna verdiği desteğe güvenebilirsiniz." ifadesini kullanarak barış arzusunu "sürdürme kararlılığı ve cesaretinden" dolayı Paşinyan'ı takdir ettiğini dile getirdi. Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi hususunu da görüşeceklerini dile getiren Macron, Ermenistan'ın Sünik bölgesindeki son gelişmelerin sahada "tırmandırma riskinin" varlığına işaret ettiğini savundu. Azerbaycan'ın Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne saygı konusunda "tüm belirsizlikleri" gidermesi gerektiğini savunan Fransa Cumhurbaşkanı, sınırların çizilmesi hususunda da "iyi niyetle" çalışılmasının sınırdaki birliklerin geri çekilmesi açısından gerekli olduğunu söyledi.

İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak hayal kırıklığı yaşıyor İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak... Haberi Görüntüle

"DERİN DUYGULARLA BAĞLIYIZ"

Ermenistan'a verdikleri desteği sürdüreceklerini belirten Macron, "sorumluluk ruhuyla, gerilimi tırmandırma arzusu olmadan" askeri teçhizat sağlamayı sürdüreceklerini dile getirdi. Macron'dan sonra konuşan Paşinyan, Fransa ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin sadece tarihi ve ekonomik olmadığını, "daha derin duygusal bağlar" ile bağlı olduğunu belirterek iki ülke arasında ilişkileri derinleştirmek ve güçlendirmek için attığı adımlardan dolayı Macron'a teşekkür etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading