Yandex Metrica

Naci Görür uyardı: 'O fay devreye girerse hiçbir bina kalmaz'

Naci Görür uyardı: 'O fay devreye girerse hiçbir bina kalmaz'

Prof. Dr. Naci Görür, "İzmir'i tehdit eden faylar kuzu gibi oturuyor, biz bunların özelliklerini bilmiyoruz. Sisam'da deprem oldu gördünüz, 70-80 kilometre uzakta. Allah korusun bir de İzmir fayı devreye girse o körfez boyunca hiçbir bina kalmaz." dedi.

Gündem

20.03.2024, 15:43

İzmir'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Deprem ve Dirençli Kentler" söyleşisine katılan  İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir ve çevresini olası 7 şiddetindeki depreme karşı uyadı. İzmir için çalışmalar yürüttüklerini belirten Görür, Türkiye'de kentlerin gecekondu mantığıyla ve rant kaygısıyla yanlış büyüdüğünü ve hataların altında ezildiğini ifade etti.

Sultan Durmaz kimdir? Ata Emre Akman'ın ölümünde adı geçen Sultan Durmaz'dan ilk açıklama! Sultan Durmaz kimdir? Ata Emre Akman'ın ölümünde adı geçen Sultan... Haberi Görüntüle

 "ÜZERİNDE DEPREM ÜRETEBİLİR"

Gelişen teknoljiyle depreme dayanıklı kentler oluşturmanın mümkün olduğpuna dikkat çeken Görür, şimdiye kadar üzerlerine düşeni yapamadıklarını söyledi. Görür, çalışmaların siyasi irade kadar halkın istemesiyle de yürütülebileceğini hatırlattı. İzmir'deki deprem riskiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "İzmir'de sadece deniz içinde değil her yerde faylar var. Bunların her biri 7 ve üzerinde deprem üretebilir. Bunlar deprem üretirse İzmir'i felç eder. 120-130 insan vefatı ile kurtulamaz bu kent. Mümkün değil. Bu fayların hepsi gerçek, tespit edilmiş, canlı ve her birinin büyük deprem üretme kapasitesi var. Ne zaman, nasıl, ne büyüklükte bilmiyoruz. Bundan daha büyük aymazlık olur mu?

Arabistan ve Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor! Uzman isim tarih verdi Arabistan ve Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor! Uzman isim tarih... Haberi Görüntüle

"İZMİR'İ TEHDİT EDEN FAYLAR KUZU GİBİ OTURUYOR"

İzmir'i tehdit eden faylar kuzu gibi oturuyor, biz bunların özelliklerini bilmiyoruz. Sisam'da deprem oldu gördünüz, 70-80 kilometre uzakta. Allah korusun bir de İzmir fayı devreye girse o körfez boyunca hiçbir bina kalmaz." dedi. Görür, İzmir'de üniversitelerin çalışma yaptığını, sadece riskli binaların dönüşümünün yeterli olmadığını, şehirlerin tüm altyapılarının dönüşmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading