Yandex Metrica

Sitede Ara

Mısır medyası Gazze'de ateşkes için ümit verdi: 'Somut ilerleme var'

Mısır medyası Gazze'de ateşkes için ümit verdi: 'Somut ilerleme var'

İsrail'le Hamas arasında yürütülen müzakerelerde yeni gelişmeler yaşanıyor. Mısır medyasında yer alan habere göre tartışmalı noktalarda somut ilerleme kaydedildi.

Dünya

20.05.2024, 05:18

Gazze'de bir yandan çatışmalar devam devam ederken bir yandan da ateşkes ve rehine takası müzakereleri yürütülüyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen müzakerelerle ilgili Mısır medyasında çıkan bir haber ateşkes ümitlerini artırdı. 

Kahire'de devam eden müzakerelere ilişkin konuşan adı açıklanmayan Mısırlı kaynak, bazı tartışmalı noktalar üzerinde dikkate değer bir fikir birliğinin olduğu bir ortam olduğuna dikkat çekti. Haberde müzakerelere ABD, Katar ve Hamas heyetlerinin katıldığı belirtilirken İsrail tarafının toplantıda olup olmadığına yönelik bir bilgi verilmedi. israil Başbakanı Binyamin Netanyahu ile CIA Başkanı William Burns, gün içinde bir görüşme gerçekleştirmişti. 

İspanya'dan İsrail'e karşı yeni adım: İşgalcilere silah taşıyan geminin limanlarda durma talebi reddedildi İspanya'dan İsrail'e karşı yeni adım: İşgalcilere silah taşıyan geminin limanlarda... Haberi Görüntüle

ATEŞKES MÜZAKERELERİ

Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen ateşkes ve esir değişimi müzakereleri Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda devam ediyor. Müzakereleri tıkayan taraf, savaşa ve katliama devam etmek isteyen İsrail. Karşı tarafın tüm olumlu yaklaşımlarını aldığı savaşa devam kararlarıyla boşa çıkaran işgal devleti, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'a ve buraya sığınan sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. 

1.500 kilometre uçan dron Başkurdistan'ı vurdu: Enerji tesislerini yerle bir etti 1.500 kilometre uçan dron Başkurdistan'ı vurdu: Enerji tesislerini yerle bir... Haberi Görüntüle

7 EKİM'DEN SONRA GAZZE

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading