Yandex Metrica

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak

İsrail’deki Kanal 12 Televizyonu, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşılık verme kararı aldığını öne sürdü. ABD'li yetkililer ise İsrail'in İran'ı doğrudan vurmayacağına, bunun yerine vekillere odaklanacağına inanıyor

Dünya

29.04.2024, 15:26

Aylardır Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir şekilde soykırıma imza atan İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Kanlı saldırının ardından intikam yemini eden İran, 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail'i havadan vurmaya başladı. İran, yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak hayal kırıklığı yaşıyor İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak... Haberi Görüntüle

MİSİLLEME ASKIYA ALINDI

Yaşanan bu gelişmenin ardından tüm dünya, İsrail'in İran'a ne zaman karşılık vereceğini merak etmeye başladı. Savaş kabinesini toplayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hem Hamas'la hem de İran'la savaşmanın büyük hasara yol açacağından misilleme kararını askıya aldı.

İstihbarat subayından şok sözler: Tüm kuvvetler orada buluşacak ama herkes ölecek! İstihbarat subayından şok sözler: Tüm kuvvetler orada buluşacak ama herkes... Haberi Görüntüle

''BU GECE DEĞİL''

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından İran'ın saldırılarına karşılık verilmesiyle alakalı karara varıldığını duyurdu. Karar sonrası Netanyahu'nun Biden'ı aradığını belirten KAN, ABD kanadının bu saldırıyı durdurduğunu belirtti. İsrail medyası ayrıca Biden'ın Netanyahu'ya telefonda 'Bu gece değil' dediğini yazdı.

Türkiye'nin İsrail kararı dünyada böyle yankılandı Türkiye'nin İsrail kararı dünyada böyle yankılandı Haberi Görüntüle

İRAN DOĞRUDAN VURULMAYACAK

İsrail’deki Kanal 12 Televizyonu, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşılık verme kararı aldığını öne sürdü. ABD'li yetkililer ise İsrail'in İran'ı doğrudan vurmayacağına, bunun yerine vekillere odaklanacağına inanıyor. Konuyla ilgili NBC'ye konuşan dört ABD'li yetkili, Amerika'nın, İran'ın 13 nisan günü gerçekleştirdiği eşi benzeri görülmemiş saldırıya İsrail'in tepkisinin muhtemelen sınırlı olacağına inannıyor. ABD'li yetkililere göre; İsrail'in İran dışındaki önemli hedefleri vurmaya odaklanabileceğine inandığını söyledi.

LGBT ve PKK paçavrasın onay: Filistin bayrağına yasak! Eurovision'da Gazze hazımsızlığı LGBT ve PKK paçavrasın onay: Filistin bayrağına yasak! Eurovision'da Gazze... Haberi Görüntüle

İRAN'IN VEKİLLERİ HEDEF ALINACAK

ABD'nin değerlendirmesinin saldırı öncesinde İsrailli yetkililerle yapılan görüşmelere dayandığını ve İsrail'in yaklaşımının bundan sonra değişmiş olabileceğini kaydeden yetkililer, Tahran'ın ciddi bir zarar vermemesinin Kudüs'ü daha az agresif bir yanıt aramaya yöneltebileceğini söylüyor. Yetkililer, yanıt olarak İran'ı doğrudan vurmak yerine İsrail'in Suriye'deki milisler veya Hizbullah gibi İran'ın vekillerini vurabileceğini söylüyor. 

Öte yandan İsrail devlet televizyonu KAN yaptığı yayında, İsrail'in İran'a kontrol edebilmesine imkan verecek, karşılık veremeyeceği ve bölgeyi kapsamlı bir savaşa sürüklemeyeceği, cevap veremeyeceği sınırlı bir saldırı planladığını duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading