Yandex Metrica

Marmara'da sulara gömülen gemide 6 saatlik sır! Olayı HTS kayıtları çözecek

Geçtiğimiz günlerde sulara gömülen Batuhan A. isimli gemideki kayıp denizcilerden Zeynep Kılıç’ın cansız bedenine ulaşan ekipler, kayıp 5 denizci için çalışmalarını devam ettirirken Türkiye'yi derinden üzen olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kayıp denizcilerden Hüseyin Tutuk’un ailesine gönderdiği video üzerine harekete geçen savcılık, 6 saat boyunca neden yardım istenmediğini soruşturuyor. Bu bağlamda HTS kayıtlarını isteyen savcılık, kayıp denizcilerin telefon görüşmelerini mercek altına aldı.

Gündem

30.04.2024, 21:05

'BATUHAN A' isimli gemi, 15 Şubat sabahı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında battı. 6 kişilik mürettebattan Zeynep Kılınç adlı aşcının cansız bedeni bulundu.

Daha öne evlenip boşandığı ve çocuğu olmadığı öğrenilen 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’ın, 3 senedir gemilerde çalıştığı öğrenildi. Zeynep Kılınç'ın aşçılığın yanı sıra gemideki birçok işe de yardım ettiği öğrenildi.

FETÖvari kumpasta yeni gelişme: M7 kod adlı gizli tanığın kaçış trafiği belli oldu! FETÖvari kumpasta yeni gelişme: M7 kod adlı gizli tanığın kaçış... Haberi Görüntüle

KAPTAN KÖŞKÜNDE BULUNDU 

Kaptan köşkünde cansız bedeni bulunan ve geminin dümeninde olduğu değerlendirilen Zeynep Kılınç'ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından gönderildiği Adana’nın Karataş ilçesi Adalı Köyü’nde toprağa verildi.

Kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 5’inci gününde 573 personelle denizden, havadan ve karadan devam ederken Balıkesir'in Bandırma ilçesinin koylarında da denizden ve havadan aramalar yapılıyor. Dürbünle su yüzeyinde tarama yapan ekipler, denizde İnsansız Su Altı Robotu ile arama çalışması gerçekleştiriyor.

Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Galatasaray Karagümrük'e yenilirse-berabere kalırsa Fenerbahçe derbiyi kazanırsa şampiyon olur mu? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Galatasaray Karagümrük'e yenilirse-berabere kalırsa Fenerbahçe derbiyi... Haberi Görüntüle

KAYIP 5 KİŞİDEN İZ YOK

Kayıp mürettebatın, dalgalarla kıyıya doğru sürüklenerek, midye çiftliğindeki ağlara takılma ihtimalini değerlendiren dalgıçlar, 30 dakika suyun altında kalarak arama çalışması gerçekleştirdi. Ancak bir sonuç alınamadı. Kayıp mürettebatın fırtına nedeniyle sürüklenme ihtimaline karşı, Balıkesir’in Bandırma ilçesinin koyları da denizden ve havadan aranıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu: Kadın tutuklulara 'Anneler Günü' müjdesi! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu: Kadın tutuklulara 'Anneler Günü' müjdesi! Haberi Görüntüle

HTS KAYITLARI İNCELENECEK 

Kayo beş kişiyi arama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken telefon görüşmeleri de mercek altına alındı. 4 savcının yürüttüğü soruşturmada, GSM şirketlerinden, geminin 6 mürettebatının telefon görüşmeleri ve mesajlarına ilişkin HTS kayıtları istendi.

2024 Mayıs-Haziran en ucuz sıfır araba (otomobiller) hangisi? 2024 fiyatı en düşük otomatik araçlar listesi 2024 Mayıs-Haziran en ucuz sıfır araba (otomobiller) hangisi? 2024 fiyatı... Haberi Görüntüle

''ALLAH'IM SEN YARDIM ET''

Hatırlanacağı üzere sulara gömülen gemiden çekilen ve isminin Hüseyin Tutuk olduğu öğrenilen gemicinin ailesine gönderdiği son görüntülerde, "5'inci, 6'ncı elbisem bu gece saat 01.00'den bu yana. Allah'ım sen yardım et ya Rabb'im. 6 saattir aynı yerdeyiz. Gemi batıyor. Ya Rabb'im gemi batıyor" demesi dikkat çekmişti.

Marmara Adası Badalan Limanı'ndan, Gemlik Roda Limanı'na gitmek üzere 14 Şubat'ta saat 20.30'da kalkan, 1250 ton mermer tozu yüklü ticari gemiden 15 Şubat'ta saat 06.32'de acil durum sinyali alınıp, 07.12'de ise sinyal kesildi.

Özgür Özel, CHP'li belediyelerdeki eş dost kayırmacılığıyla ilgili konuştu: 'Yapmayın kardeşim diyorum' Özgür Özel, CHP'li belediyelerdeki eş dost kayırmacılığıyla ilgili konuştu: 'Yapmayın... Haberi Görüntüle

6 SAAT BOYUNCA NEDEN YARDIM İSTENMEDİ

Hüseyin Tutuk'un çektiği görüntülerle ilgili Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada da Tutuk'un, eşiyle saat 06.09'da internetten, içinde bulundukları durum hakkında mesaj yazdığı ve saat 06.19'da video paylaşımında bulunduğu kaydedilip, gemiden ilk yardım talebinin ve geminin battığına dair ilk bilginin ise saat 06.28'de Türk Radyo'ya iletildiği, saat 06.32'de EPIRB sinyalinin geldiğinin tespit edildiği ve en yakın konuş yerindeki Sahil Güvenlik unsuru olan TCSG 313'ün saat 06.50'de EPIRB sinyalinin geldiği bölgeye intikale başladığına dikkat çekildi. Bu görüntü üzerine başlatılan incelemede, gemideki mürettebatın 6 saat boyunca neden yardım istemediği ve bu süreçte kimlerle telefon görüşmesi yapıldığı HTS kayıtlarıyla ortaya çıkacak.

Valilik duyurdu! O ilde tüm etkinlikler 4 gün boyunca yasaklandı Valilik duyurdu! O ilde tüm etkinlikler 4 gün boyunca yasaklandı Haberi Görüntüle

''DALGIÇLAR MAKİNE DAİRESİNE GİRTMEYE ÇALIŞACAK''

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada "Bugün saat 09.45'te sekizinci dalış başladı. Dalgıçlar, geminin makine dairesine girmeye çalışacaklar. Orada arama faaliyetini sürdürecekler" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading