Yandex Metrica

Tapuda skandal! 136 ünlü ismin bilgileri sızdırıldı

Tapuda skandal! 136 ünlü ismin bilgileri sızdırıldı

İstanbul'da Fatih İlçe Tapu Müdürlüğünde görevli iki personelin ünlülerin taşınmaz mülklerini sorgulayarak bu bilgileri emlakçı ve iş takipçileriyle paylaştıkları ortaya çıktı.

Magazin

02.03.2024, 15:45

Fatih Tapu Müdürlüğünde bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. Kurumda görevli iki personelin 136 ünlü ismin taşınmazlarını sorgulayarak elde ettikleri bilgileri yetkisiz kişilerle paylaştıkları iddia edildi. Gelen ihbarın ardından yapılan araştırmada İstanbul Fatih Tapu Müdürlüğü'nde görevli iki personelin, emlakçı ve iş takipçileri tarafından kendilerine verilen 136 ünlü ismin taşınmaz mülkleri ve nüfus kayıtlarını sorguladıkları öğrenildi.

Sabah'tan Ahmet Irmak'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturmada Rıza K. ve Yusuf D. isimli tapu memurlarının yetkileri olmadığı halde 136 ünlü ismin taşınmaz mülk ve nüfus kayıtlarına ulaştıkları belirlendi. Şüpheliler hakkında kişisel verilerin ele geçirilmesi suçundan 6 yıla kadar hapis talep edildi.

NÜFUS BİLGİLERİNİ DE ERİŞTİLER

Görevlilerin ayrıca gayrimenkullerini kontrol ettiği 43 ünlünün TC kimlik numarasını alarak Nüfus ve Vatandaşlık Portalı'ndan eş, anne,baba, kardeş incelemesi yaptığı belirlendi. Şüphelilerin bu uygulamayı defalarca yaptığı ortaya çıkarken, Rıza K. ve Yusuf D.'nin Manavgat ve Beşiktaş Tapu Müdürlüğüne de erişim sağlayarak satışı yapılan gayrimenkullerin bilgilerini aldıkları belirlendi.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM BULUNUYOR

Haklarında araştırma yapılarak bilgileri sızdırılan 136 ünlü arasında yer alan bazı isimler şöyle: Bensu Soral, Sinem Kobal, Mazhar Alanson, Serdar Ortaç, Yasmin Erbil, Serenay Sarıkaya, Berrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, Hülya Avşar, Yıldız Tilbe, Bade İşçil, İrem Sak, Simge Sağın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading