Yandex Metrica

Sevcan Orhan kimdir? Sevcan Orhan hastalığı nedir?

Sevcan Orhan kimdir? Sevcan Orhan hastalığı nedir?

Türküleri ile kendini sevdiren Sevcan Orhan kimdir? Sevcan Orhan'ın hastalığı nedir? Sevcan Orhan hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Magazin

04.04.2024, 06:32

Türküleri ile oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan Sevcan Orhan geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları çektiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuş ve sevenlerini endişelendirmişti. Tedavi sürecinin devam ettiğini söyleyen Orhan hakkında Sevcan Orhan kimdir? Sevcan Orhan’ın hastalığı nedir? Gibi sorular araştırılmaya başlandı. İşte Sevcan Orhan hakkında merak edilenler…

Geçtiğimiz hafta babasını kaybetmişti! Oyuncu Damla Ersubaşı yeni bir video paylaştı Geçtiğimiz hafta babasını kaybetmişti! Oyuncu Damla Ersubaşı yeni bir video... Haberi Görüntüle

SEVCAN ORHAN KİMDİR?

1982 yılında Erzincan’da dünyaya gelen Sevcan Orhan, 1994 yılında babasından bağlamaya çalmayı öğrenerek müzik hayatına giriş yaptı. Aynı sene profesyonel müzik eğitimi almak istediğini belirten Orhan, özel bir müzik okulunda nota, solfej, bağlama ve repertuar dersleri almaya başladı. Bu arada ortaokul ve lise öğrenimini tamamladı. Lise yıllarında Milliyet gazetesinin düzenlediği “Liselerarası Türk Halk Müziği Yarışması”nda 3. oldu. 1999 yılında “İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservataurı” nın açmış olduğu yetenek sınavlarına girdi ve “Ses Eğitimi Bölümü”nü kazandı.

Verdiği pozlarla tepki çekmişti! Uraz Kaygılaroğlu sevgilisi Sayna Soleimanpour ile birlikte yeni fotoğraflar paylaştı Verdiği pozlarla tepki çekmişti! Uraz Kaygılaroğlu sevgilisi Sayna Soleimanpour ile... Haberi Görüntüle

SEVCAN ORHAN MÜZİK HAYATI

2000 Yılında üniversitedeki müzik eğitimine devam ederken ilk solo çalışması olan “Nenni Bebek” isimli albümünü yaparak sevenlerinin beğenisine sundu. Aynı yıl yaklaşık yedi yıl eğitim aldığı “Müzik Okulunda solfej ve bağlama dersleri vermeye başladı.

2003 yılında “Aşıklık Geleneği İçerisinde Aşık Mahzuni Şerif’in Yeri ve Önemi” adlı bitirme ödevini hazırlayarak “Ses Eğitimi Bölümü”nden üçüncülük derecesiyle okulundan derece sahibi olarak mezun oldu.

2003 yılında “Bir Türküydü Yaşamak” isimli ikinci solo albümünü müzikseverlere sundu. 2006 yılında TRT aracılığıyla programcılığa adım atan Sevcan Orhan sırayla TRT İNT, TRT TÜRK ve TRT AVAZ kanallarında 4 yıl süreyle canlı olarak yayınlanan “Tatlı Dile Güler Yüze”adlı müzik programının sunuculuğunu ve solistliğini yaptı. 2008 yılında türkü ve bestelerden oluşan "ADI AŞK" isimli albümünü müzikseverlerle buluşturdu.

15 gündür annelik heyecanı yaşıyor! Eda Ece günler sonra ilk kez paylaşım yaptı: Artık... 15 gündür annelik heyecanı yaşıyor! Eda Ece günler sonra ilk... Haberi Görüntüle

SEVCAN ORHAN’IN HASTALIĞI NE?

Sevenlerine sağlık sorunları ile uğraştığını söyleyen ve tedavisinin devam ettiğini belirten Sevcan Orhan, genelde akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden biyopsi örneği almak veya kitlenin tamamını almak için yapılan Videotorakoskopi operasyonu geçirdi fakat sağlık durumu iyiye gidiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading