Yandex Metrica

Selçuk Ural: Türkiye'nin yüzde 90'ı kıro ve kültürsüz

Selçuk Ural: Türkiye'nin yüzde 90'ı kıro ve kültürsüz

Selçuk Ural, son röportajında sevilen arabesk sanatçıları Müslüm Gürses ve Ferdi Tayfur'un hayran kitlesine karşı kullandığı ifadelerle tepki çekti.

Magazin

09.03.2024, 16:11

Usta sanatçı Selçuk Ural, Posta'ya verdiği röportajda çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Ural'ın Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses'in hayran kitlesini eleştirirken kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu.

"ŞİMDİ HERKES ŞARKICI OLDU"

Aleyna Tilki hakkında konuşan Ural, "Ben 15 yaşında Ankara'daki mahallemde şarkı söylerdim. Sesimiz güzeldi bizim. Şimdi zengin ve şöhret olmak için şarkıcı oluyorlar. Sesleri yok! Bilgisayar icat oldu herkes şarkıcı oldu. Aleyna Tilki ortaya çıkınca, tüm yetenekli şarkıcılar kahrından hastanelik oldu. Müzik de sahtekar işi oldu. Aleyna Tilki de bir proje bence. Bizim dönemlerimiz böyle değildi. Asırlar boyu bir Cem Karaca daha gelmez" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN YÜZDE 90'I KIRO"

"Tip olsa ses olmasa kurtarıyor mu?" sorusuna yanıt veren Ural, "Onu kurtaran şöyle örnekler var mesela; Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses. Onlar da Türkiye'nin kıro grubunu kapsıyor. Çünkü kendini jiletleyen adam, normal adam değildir. Onların konserine gittiğin zaman bir tane normal insan göremezsin. Çünkü ülkemizin yüzde 90'ı kültürsüz ve kıro. Kadın cinayetlerini görüyoruz. Ajda Pekkan'ın, Cem Karaca'nın, Barış Manço'nun konserinde kimse kendini jiletlemiyordu ama onların konserlerinde niye jiletliyor? Çünkü o şarkılardaki sözler, onlara hitap ediyor."

Yaşadığı dönemde nüfusun yüzde 90'ının eğitim almış olduğunu ama şimdi tam tersi olduğunu söyleyen Ural, aile eğitiminin önemine vurgu yaparak "Tahsilli kıro da çok" dedi.

Sanatçı, bu açıklamaların ardından sosyal medyada sert eleştirilerin hedefi oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading