Yandex Metrica

Lerzan Mutlu ve Ceren Hindistan arasındaki dava sonuçlandı! Faiziyle birlikte ödeyecek

Lerzan Mutlu ve Ceren Hindistan arasındaki dava sonuçlandı! Faiziyle birlikte ödeyecek

Lerzan Mutlu, kendisine sosyal medyadan hakaret eden Ceren Hindistan'a tazminat davası açmış ve kazanmıştı. Şarkıcı, oyuncuya kendisinden özür dilemediği için açtığı davayı da kazandı.

Magazin

05.03.2024, 22:45

Lerzan Mutlu, bir dönem sunuculuğunu yaptığı "Söylemezsem Olmaz" isimli programda Ceren Hindistan'ın iş insanı Ümit Aslan ile yaptığı dini nikahlı evliliği hakkında eleştiride bulunmuştu. 

Bunun üzerine ünlü oyuncu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Türkiye’nin iki seviyesiz sürtüğü çıkmış bizi eleştiriyor. Hangi vasıfla? Hayat bizim dedikodusu sizin, hayırdır? İmam nikâhlı da olurum resmi nikâhlı da... Hayat benim değil mi? Size mi vereceğim hesabını! Kabul eden benim, yaşayan benim! Sana ne! Yeni doğum yapmış bir anneye bunu yaptığınız için Allah sizin belanızı versin!" ifadelerini kullanmıştı.

Ceren Hindistan bu paylaşımını daha sonra silmiş ancak Lerzan Mutlu savcılığa şikayette bulunmuştu. Şikayetin ardından Hindistan'a 4 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, mahkeme hakaret suçundan bin 160 lira adli para cezasına çarptırmıştı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

7 YILLIK FAİZİYLE ÖDEYECEK

Şarkıcı, ceza davasının ardından Ceren Hindistan'a 10 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Hakaret nedeniyle müvekkilinin manevi olarak etkilendiğini belirten avukat Barbaros Bursalıoğlu, "Davalı, yaptığı eylemden sonra müvekkil ile iletişim kurmamış, özür dilememiş ve pişmanlığını dile getirmemiştir" dedi.

İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yaklaşık iki yıldır devam eden davanın karar duruşması bugün görüldü. Duruşmada Lerzan Mutlu'nun avukatı Ceren Hindistan'ın özür dilemediğini belirterek davanın kabulünü istedi. Ceren Hindistan'ın avukatı Gizem Bostan Haçikoğlu ise davanın reddini istedi. Lerzan Mutlu'yu haklı bularak davayı kısmen kabul eden mahkeme, Ceren Hindistan'ın 7 bin liralık manevi tazminatı 7 yıllık faiziyle birlikte Lerzan Mutlu'ya ödemesine karar verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading