Yandex Metrica

Ezgi Mola'ya Musa Orhan'a hakaretten ceza

Ezgi Mola'ya Musa Orhan'a hakaretten ceza

Oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'e cinsel saldırı yaptığı iddia edilen Musa Orhan'a sosyal medyada hakaret ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Magazin

23.01.2024, 18:03

Batman'ın Beşiri ilçesinde intihar eden ve 18 Ağustos 2020'de hayatını kaybeden İpek Er, yazdığı mektupta Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle Orhan hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Oyuncu Ezgi Mola, 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, oyuncunun paylaşımıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonrası hazırlanan iddianamede Mola'nın 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianamenin Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle oyuncu hakkında dava açıldı.

PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar açıklandı. Mola'nın 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçunu işlediğine karar veren mahkeme, 90 günlük adli para cezasına hükmetti. Eylemin alenen gerçekleşmesi nedeniyle 105 güne çıkarılan ceza, 'cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri' göz önünde bulundurularak 65 güne düşürüldü. Ezgi Mola, 65 gün (5 bin 200 lira) adli para cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

"ONUR, ŞEREF VE SAYGINLIĞINI RENCİDE ETMİŞTİR"

Mahkemenin gerekçeli kararında Mola'nın Musa Orhan'ı hedef aldığı belirtilerek "Dava konusu paylaşım tarihi itibariyle ayrı bir davada sanık olarak henüz yargılama aşamasında olan ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan katılana yönelik olarak, sanığın, 'tecavüzcü, şerefsiz' şeklinde paylaşımda bulunmak suretiyle katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine kanat getirmiştir. Ayrıca 'şerefsiz' kelimesini kullanmak suretiyle de katılana yönelik olarak sövme eyleminde bulunduğu anlaşılmıştır" denildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading