Yandex Metrica

Bella Hadid Hindistan'daki başörtüsü yasağına tepki gösterdi! 'Müslüman kardeşlerinizi kollayın'

Bella Hadid Hindistan'daki başörtüsü yasağına tepki gösterdi! 'Müslüman kardeşlerinizi kollayın'

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, Hindistan'da başörtüsü takılmasını yasaklayan kararın ardından saldırıya uğrayan genç kıza sahip çıktı. Hadid, paylaşımında 'Kardeşlerinizin arkasını kollayın' dedi.

Magazin

23.01.2024, 18:50

Filistin kökenli ABD'li model Bella Hadid, sosyal medya hesabında Fransa'da, Belçika'da ve son olarak Hindistan'daki eğitim kurumları ve kamusal alanda uygulanan başörtüsü ve dini kıyafet giyilmesi yasağını eleştirdi.

"KADINLARA NE GİYECEĞİNİ SÖYLEYEMEZSİNİZ"

Instagram'da paylaşım yapan Hadid, "Özellikle inanç ve güvenlik ile ilgili kadınlara ne giyip giymemelerini söylemek sizin işiniz değil. Bir erkeğin 2022 yılında, bir kadın adına karar vermek için yeterli bir geçerliliğe sahip olduğunu bir saniyeliğine bile düşünmesi sadece komik değil aynı zamanda delilik" ifadelerini kullandı.  Hadid, dünyanın farkında olmadan 'islamofobik' hale geldiğine de dikkat çekti. 

"MÜSLÜMANLARIN ARKASINI KOLLAYIN"

Bella Hadid, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Modanın sınırları aşması ve bazı şeyleri kabul edilebilir yaptığını biliyorum ama Müslüman kadınlar için başörtüsünün ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istedim. Müslümanların moda endüstrisinde yaşadıkları zorlukları kendi gözlerimle gördüm. Birçok Müslüman kız kardeşlerimin diğer insanlardan farklı durumlarla yüz yüze kaldıklarını biliyorum.

Bu kesinlikle düpedüz ırkçılık. Modada başörtülerini kullanmak doğru değil demek benim işim değil. Eğer modada başörtüsünü kabul ediyorsanız Müslümanların moda endüstrisinde yaşadıkları zorlukları unutmayalım. Müslüman kardeşlerinizin arkasını kollayın, eğer bir şey görürseniz sesinizi de çıkartın."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading