Yandex Metrica

Almanlara çalışan Banu Güven: Hükümete yakın medyayı midem kaldırmaz

Almanlara çalışan Banu Güven: Hükümete yakın medyayı midem kaldırmaz

Eski NTV spikeri Banu Güven, şu an iş yapmakta olduğu Alman DW'yi yüceltirken kendi devletinin TRT'sini yerden yere vurdu. Hükümete yakın herhangi bir medya organında çalışmasının da mümkün olmadığını söyleyen Güven, şu ilginç ifadeleri kullandı: "Onların yönettiği bir haber merkezinde asla çalışmam, midem kaldırmaz..."

Magazin

23.01.2024, 19:16

NTV televizyonunda çalıştığı dönem HDP'li isimleri yayına çıkaramadığı gerekçesiyle baskı altında olduğunu öne sürüp işten ayrılan sunucu Banu Güven, aradan geçen 10 yılı aşkın sürede muhalif kişiliğinden hiçbir şey kaybetmedi. 

Yıllardır Alman devletinin resmi yayın organı DW Türkçe'ye içerikler hazırladığını gururla hatırlatan Güven, Türkiye'de hükümeti destekleyen isimlerden kurulu bir haber merkezinde asla çalışamayacağını söylüyor. 

"Onların yönettiği bir haber merkezinde asla çalışmam, midem kaldırmaz" diyen Güven, T24'ten Candan Yıldız'a ilginç açıklamalarda bulundu.

"Banu Güven 2022 Türkiye'sinin inşasında aktif rol alan, yer yer operasyonel gazetecilik yapan bir ismin genel yayın yönetmeni olduğu yerde çalışır mı?" şeklindeki soruya verdiği cevap şöyle: 

"Yok çalışmaz. Midem kaldırmaz. Öyle olmaz. Aynı şekilde bu dönemlerde hukuksuzluklara göz yuman ve ahlaki normlara ihanet edenlerle, gazetecilik etik değerlerine ihanet edenlerle yola devam edilmez."

"Sıfır beden herkese uymaz" demişti! Eski manken verdiği pozlarla Maldivleri... Haberi Görüntüle

MİDESİNİ ALMANLAR DEĞİL TÜRKLER BULANDIRDI

Şu an 'ana akım medyadan itilmiş bir gazeteci' olarak eskisi kadar rağbet görmediğini söyleyen Güven, NTV'de çalıştığı dönemde yayınların şimdikinden daha 'özgür' olduğunu savundu. 

Son dönemde TV'lerde kadınların moderatör olduğu tartışma programlarında konukların hepsinin erkeklerden oluşmasını eleştiren Güven, canlı yayınlara davet edilen isimlerin de konunun uzmanı olmadıklarına dikkat çekti. 

Çalıştığı Alman medya kuruluşu DW'nin bir 'kamu yayıncısı' olduğunu söyleyerek devlete bağlı olmadığını iddia eden Güven, bu kurumun tam bir özgürlük ortamı içerisinde habercilik yaptığını ileri sürdü. 

Uzun uzun DW'yi yücelttikten sonra eleştiri oklarını Türkiye'nin TRT'sine yönelten Güven, TRT'nin personel bilgilerinin ve yaptığı harcamaların şeffaf olmadığını savundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading