Yandex Metrica

Kızı için bu işe başlamıştı! Batan gemideki ilk seferinde can verdi

Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi'nde sulara gömülen gemide cansız bedenlerine ulaşılan 2 denizciden Hüseyin Tutuk, dün memleketi Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı. Hüseyin Tutuk’un kızı için denizcilik sektörüne geçiş yaptığı, ilk seferinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gündem

23.02.2024, 01:17

Batuhan A isimli kargo gemisi, 15 Şubat salı günü Marmara Denizi'nde sulara gömüldü ve battı. Batan gemideki 6 mürettebat kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda tek kadın mürettebat olan 33 yaşındaki aşçı Zeynep Kılınç'ın cesedi 18 Şubat'ta kaptan köşkünde, gemi personeli Hüseyin Tutuk'un cenazesi ise 20 Şubat günü bulundu.

Diğer 4 mürettabat için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 700'den fazla personelin katılımıyla devam ediyor. Dürbünle su yüzeyinde tarama yapan ekipler, denizde İnsansız Su Altı Robotu ile arama çalışması gerçekleştiriyor. Ayrıca kayıp gemicileri arama çalışmalarına SAS komandoları ve balıkçılar da katıldı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken sulara gömülen gemiden cansız bedeni çıkarılan Hüseyin Tutuk, dün memleketi Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı.

19 mayıs Bugün İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün İstanbul'da İETT, metro, metrobüs (toplu taşıma) bedava mı? 19 mayıs Bugün İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi? Bugün İstanbul'da İETT,... Haberi Görüntüle

KIZI İÇİN BU İŞE BAŞLAMIŞ

Rüzgar gülü imal eden ABD’li firmada çalışan Hüseyin Tutuk’un hikayesi yürek burktu. Hüseyin Tutuk'un küçük kızı Esmanur’a iyi bir gelecek ve yaşam sunmak için bu sektöre geçiş yaptığı öğrenildi. Kızına iyi bir yaşam sunabilmek için denizciliği tercih eden Hüseyin Tutuk'un gemi batmadan dört gün önce işe başladığı ortaya çıktı.

Irak'ın kuzeyine hava operasyonu: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyine hava operasyonu: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

''GİTME DEDİM AMA DİNLEMEDİ''

Ayrıca Batuhan A gemisinin ise denizcilik sektöründeki ilk görev yeri olduğu ve 4 gün önce çalışmaya başladığı öğrenildi. Hüseyin Tutuk’un tek çocuğu Esmanur Tutuk, “Babama, ‘Gitme’ dedim ama dinlemedi. ‘Sizin için çalışacağım, para toplayıp araba alacağım’ dedi.” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

19 Mayıs Emir Can İğrek konseri bedava mı, nerede olacak? 19 Mayıs Emir Can İğrek konseri bedava mı, nerede olacak? Haberi Görüntüle

GEMİ BATMADAN DAKİKALAR ÖNCE KAYDETTİ

Marmara Denizi açıklarında 6 mürettebatıyla birlikte batan 'BATUHAN A' isimli gemiden çekilen son görüntüler ortaya çıktı. Söz konusu görüntüde isminin Hüseyin Tutuk olduğu öğrenilen gemicinin çektiği son anlar yer aldı. Hüseyin Tutuk isimli vatandaşın ailesine gönderdiği görüntüde geminin su aldığı net bir şekilde görülüyor.

Kandil’e operasyon: Çok saydıda terörist etkisiz hale getirildi Kandil’e operasyon: Çok saydıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

''ALLAH'IM SEN YARDIM ET''

Hüseyin Tutuk isimli gemicinin liman başkanlığına bildirilen listede adının yer almadığı görülürken, Doğuşcan Yaylak'ın yerine gemiye yağcı olarak bindiği değerlendiriliyor. Hüseyin Tutuk isimli gemicinin söz konusu görüntülerde, "5'inci, 6'ncı elbisem bu gece saat 01.00'den bu yana. Allah'ım sen yardım et ya Rabbim. 6 saattir aynı yerdeyiz. Gemi batıyor. Ya Rabbim gemi batıyor.'' dediği görüldü.

 

Sultan Durmaz kimdir? Ata Emre Akman'ın ölümünde adı geçen Sultan Durmaz'dan ilk açıklama! Sultan Durmaz kimdir? Ata Emre Akman'ın ölümünde adı geçen Sultan... Haberi Görüntüle

ENKAZA ULAŞILDI

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan ve 6 kişilik mürettebatı bulunan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazına ulaşıldı.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading