Yandex Metrica

Vedia Bülent Çorak kimdir? Bülent Çorak kaç yaşında?

Vedia Bülent Çorak kimdir? Bülent Çorak kaç yaşında?

Vedia Bülent Çorak peygamber olduğunu söyleyerek, Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı diye bir vakıf kurdu. Peki, Vedia Bülent Çorak kimdir? Bülent Çorak kaç yaşında?

Kimdir

03.05.2024, 22:25

Sahte kadın peygamber Vedia Bülent Çorak'in ismi yeniden gündeme geldi. Vatandaşlar Vedia Bülent Çorak kimdir? Bülent Çorak kaç yaşında? gibi sorulara yanıt arıyor.

Vedia Bülent Çorak peygamber olduğunu söyleyerek, Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı diye bir vakıf kurdu.

1993 yılında İstanbul'da kurulmuş. Masonik bir yapılanmaları var. Vakfın manifestosu kabul edilen "Bilgi Kitabı"nda başkan Vedia Bülent Çorak'ın "Dinler devri çoktan kapanmıştır. Peygamberlik dönemleri artık sona ermiştir" ifadelerini kullanarak, tek tanrılı dinlerin ortak noktada buluştuğu yeni bir din yarattıklarını iddia ediyor.

"Allah'ın dünyadaki yansımasıyım" diyen "sahte kadın şeyh"ten ilginç açıklamaları yeniden günem oldu.

İşte satırbaşları ile bu sözde şeyhin sırları;

-Mevlana'nın kendi bedeninde yeniden dünyaya geldiğini iddia ediyor. Bir süre sonra bununla da yetinmeyip kendini Allah'ın dünyadaki yansıması olarak ilan ediyor. Dahası da var; müritlerine Hz. Muhammed, Hz.İsa, Hz. Musa'nın kendisinin izniyle dünyaya indiğini söylüyor.

-2000 bini aşan müridi var ve onlardan trilyonlarca liralık gelir topluyor. Paraların kurduğu derneğe (Dünya Kardeşlik Birliği ve Mevlana Yüce Vakfı) toplandığını savunuyor. Ancak kızının üzerine 5 araba çıkması paraların nereye gittiğinin belgeliyor...

-Avrupa'ya enerji yaymak amaçlı hac gezileri düzenliyor. Elbette ücretli olarak. Katılımcıların her biri 2 bin 600 euro ödemekle zorunlu kılınıyor.

-1880 kadın, 200'e yakın müridi var ve erkeklere çok iltifat ediyor. Müridlerine din yok deyip, kendi yazdığı "bilgi kitabı"nı veriyor. Onlara eski rahip ve rahibeler olduklarını söylüyor.

-Üyelerine Mevlana nikahı adı altında evliliği zorunlu kılıyor. Bir süre sonra zoraki evlilikler çatırdayınca da boşanmayı yasakladığı için onların ayrı evlerde yaşamaya zorluyor.

Reynmen'in sevgilisi kim? Reynmen evleniyor mu? Reynmen kime evlenme teklifi etti? Reynmen'in sevgilisi kim? Reynmen evleniyor mu? Reynmen kime evlenme teklifi... Haberi Görüntüle

VEDİA BÜLENT ÇORAK KİMDİR?                                  

Adı           :   Vedia Bülent (Önsü) Çorak

Doğumu  :  28.Kasım.1923,   Bursa - TÜRKİYE

Tahsili     :   Lise Mezunu (1943-Çamlıca Kız Lisesi, 1944-Kars Lisesi).

Babası     :  Albay Mazhar Önsü, Genelkurmay Teftiş Kurulu Başkanı (İstiklal Madalyasına Sahip)
 

Annesi     :  Leman Önsü, Entellektüel, Kültürlü, Modern bir ATATÜRK Kadını. 

                     Kars Fatihi (Gazi Ahmet Muhtar Paşa) Ailenin Büyük Dayısı.

Eşi            :   Dr. Ragıp Adnan Çorak (Kulak Burun Boğaz Uzmanı)

Kızı           :   Ayşe Seyün Çorak (1949), Robert Kolej Mezunu, Kimya Mühendisi.

Evliliği     :    51 yıl sürdü. 1995 yılında Eşi Dünyayı terk etti.

Etkinliği   :   Dünya Kardeşlik Birliği Evrensel Birleşim Merkezi Derneğini  ve Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfını 1993 yılında kurdu.  Aynı zamanda, Bilgi Kitabı' nın mesajlarını aldı ve yazıya  dönüştürerek BİLGİ KİTABI' nı oluşturdu.

Habere Tepki Ver

3

3

4

0

0

0

1

0


Loading