Yandex Metrica

Sitede Ara

Teknofest nedir? Teknofest 2021 ne zaman ve nerede yapılacak?

Teknofest nedir? Teknofest 2021 ne zaman ve nerede yapılacak?

Havacılık alanında dünyanın sayılı festivallerinden biri olan TEKNOFEST nedir? TEKNOFEST 2021 ne zaman ve nerede yapılacak? İşte TEKNOFEST’e dair merak edilen tüm detaylar.

Kimdir

02.05.2024, 18:42

İlki 2018 yılının Eylül ayında İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleşen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki TEKNOFEST nedir? TEKNOFEST 2021 ne zaman ve nerede yapılacak? İşte bu yıl dördüncüsü düzenlenecek TEKNOFEST’e dair merak edilen tüm detaylar...

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

TEKNOFEST NEDİR?

İlki 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde her yıl düzenlenen ve Türkiye’de milli teknoloji çalışmalarının geliştirilmesini hedefleyen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

Teknofest_nedir

Hava gösterileri, teknoloji yarışmaları, konserler, söyleşiler ve çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler gibi pek çok faaliyete ev sahipliği yapan TEKNOFEST, toplum nezdinde teknolojiye olan ilgiyi artırma ve Türkiye’nin milli teknoloji alanında daha fazla üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında, birçok disiplin ve kategoride teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir. Bu bağlamda düzenlenen ilk festivalde ise 14 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzelenmiş ve bu yarışmalara toplamda 4333 takım ve 20 bin genç yarışmacı başvuru yapmıştır. 
2019 yılında ikincisi gerçekleşen festivalde ise 19 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlenerek bu yarışmalara 122 ülke ve 81 ilden toplamda 17.373 takım ve 50 bin yarışmacı başvuruda bulunmuştur.

Teknofest_2021

2020 yılında Gaziantep’te üçüncüsü düzenlenen TEKNOFEST’e ise bu kez 21 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlenmiş, bu yarışmalara ise 84 ülke ve 81 ilden toplamda 20.197 takım ve 100 bin genç yarışmacı başvuruda bulunmuştur.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

TEKNOFEST 2021 NE ZAMAN?

Bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecektir. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve lisansüstü olmak üzere çeşitli yaş gruplarına yönelik düzenlenen TEKNOFEST teknoloji yarışmaları, bu yıl 34 farklı kategoride gerçekleştirilecektir.

Teknofest_2021
 
Ayrıca TEKNOFEST 2021 teknoloji yarışmalarında geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl; İletişim Teknolojileri Yarışması, Karma Sürü Simülasyon Yarışması, Yapay Zeka Yarışması, Savaşan İHA Yarışması, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması, Kültür ve Turizm Teknolojileri Yarışması, Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması ve Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması gibi pek çok yarışma da düzenlenecek.

TÜBİTAK ise bu yıl düzenlenecek olan TEKNOFEST 2021’e Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışmaları, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması, Roket Yarışması, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ve Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması gibi toplamda 8 ayrı yarışma ile bu heyecana ortak olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading