Yandex Metrica

İsmail Faruk Aksu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

İsmail Faruk Aksu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?

Kimdir

30.03.2024, 18:39

MHP Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu’nun hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki İsmail Faruk Aksu kimdir, nerelidir? İşte cevabı... 

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

İSMAİL FARUK AKSU KİMDİR? 

1 Eylül1963 tarihinde Ordu’nun Ünye ilçesinde dünyaya gelen İsmail Faruk Aksu, lise öğrenimini Giresun’da tamamladıktan sonra lisans eğitimini ise Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuştur. Ardından Ankara’da Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans yapan Aksu, 1986 yılında Uzman Yardımcısı olarak Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’nda kamu görevine başlamıştır. 

Daha sonra aynı kurumda Uzman ve Uzman Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan İsmail Faruk Aksu, 1997 yılında ise Hukuki ve Mali Statüler Daire Başkanlığı görevine getirilmiştir.  

Ayrıca Türk Standartları Yeniden Yapılandırma Kurulu Başkanlığı ve Asgari ücret tespit komisyonu üyeliği görevlerinde de bulunan Aksu, 2001 yılında Başbakanlık Konut Müsteşar Yardımcılığına ve 2002 yılında ise Müsteşarlığa atanmıştır.  

2004 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda (O dönemki adı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı) Bakanlık Müşavirliğine atanan İsmail Faruk Aksu, 2007 yılında TBMM Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Danışmanı olarak görev yapmıştır.  

Aksu, daha sonra 2012 yılında kurulan TASAV’ın kurucu Mütevelli Heyet Başkanlığı ve MHP’nin araştırma ve geliştirmeyle ilgili, çeşitli kurul ve komisyonlarında görev almıştır. 

2007 ve 2011 tarihlerinde gerçekleşen Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olan Aksu, 25, 26 ve 27. Dönemlerde İstanbul Milletvekili seçilmiş ve ayrıca MHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmıştır. 

21 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen MHP 11. Olağan Genel Kurulu’nda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğine seçilen İsmail Faruk Aksu, 6 Eylül 2018 tarihinde ise MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 

Aksu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading