Yandex Metrica

Diyarbakır yeni Valisi Ali İhsan Su kimdir? Ali İhsan Su kaç yaşında, nereli?

Diyarbakır yeni Valisi Ali İhsan Su kimdir? Ali İhsan Su kaç yaşında, nereli?

Diyarbakır yeni Valisi Ali İhsan Su, internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası sonrasında, Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. Kararla bazı şehirlerin valisi değişti. Yayımlanan kararla Diyarbakır yeni Valisi Ali İhsan Su oldu. Peki Diyarbakır yeni Valisi Ali İhsan Su kimdir? Ali İhsan Su kaç yaşında, nereli?

Kimdir

23.01.2024, 19:15

Diyarbakır yeni Valisi Ali İhsan Su oldu. Bu haber sonrasında Ali İhsan Su internette araştırılmaya başladı. Resmi Gazete' de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı valiler değişti. Diyarbakır şehrinde de vali değişikliği oldu. Diyarbakır yeni Valisi Ali İhsan Su olarak ilan edildi. Peki Diyarbakır yeni Valisi Ali İhsan Su kimdir? Ali İhsan Su kaç yaşında, nereli?

Acun Ilıcalı'nın amcası kimdir, kaç yaşında? Gürbüz Ilıcalı neden öldü? Acun Ilıcalı'nın amcası kimdir, kaç yaşında? Gürbüz Ilıcalı neden öldü? Haberi Görüntüle

ALİ İHSAN SU KİMDİR?

Ali İhsan Su, 25 Haziran 1959 tarihinde Konya'da doğdu. Ali İhsan Su, Üniversiteyi Konya'da okudu. İ.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1985 senesinde mezun oldu. Su, master eğitimini tamamlandıktan sonra 1988 senesinde İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazandı ve Mülki İdare Amiri oldu. Bitlis-Ahlat İlçesi Kaymakam Vekilliği yapan Ali İhsan Su, 76. dönem kaymakamlık kursunu tamamladı. İhsan Su, kurucu kaymakam olarak Ankara-Evren ilçesi kaymakamlığına atandı.

Ali İhsan Su, Diyarbakır-Çermik İlçesi Kaymakamlığı, Hakkâri İli Vali Yardımcılığı, Afyon-Çay İlçesi Kaymakamlığı, Bilecik-Söğüt İlçesi Kaymakamlığı, Samsun-Terme İlçesi Kaymakamlığı, Hatay-İskenderun Kaymakamlığı görevlerini yerine getirdi.

Acun Ilıcalı'nın amcası kimdir, kaç yaşında? Gürbüz Ilıcalı neden öldü? Acun Ilıcalı'nın amcası kimdir, kaç yaşında? Gürbüz Ilıcalı neden öldü? Haberi Görüntüle

BİRÇOK ÖDÜL ALDI

Ali İhsan Su, 1989 senesinde İçişleri Bakanlığı' nca bir yıllık süre ile İngiltere' ye mesleki inceleme ve staj programı için gönderildi. Su, valilik düzeyinde birçok takdir ve teşekkür belgesi aldı, çalıştığı il ve ilçenin sivil toplum kuruluşları da Ali İhsan Su' ya çeşitli ödüller verdi.

İhsan Su, 1985 senesinde bitirdiği Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden sonra İ.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi dalında master yapmış ve Kamu Yönetimi Uzmanı unvanını aldı. İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği AB Fonları, Afet Yönetimi, İnsan Hakları, Sınır Mevzuatı, Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma, Yerel Yönetim Reformları, Yönetim ve Denetim v.b. konularda hizmet içi eğitim kurslarını tamamladı. Ali İhsan Su, 2006 senesinde kabul edilen '1700 Sayılı Dâhiliye Memurları Kanunu'na eklenen ek 3.maddesine ve ilgili yönetmeliğin hükümlerine istinaden 'Birinci Sınıf Mülki İdare Amiri' statüsü kademesine geldi.

Ali İhsan Su, Diyarbakır Valisi olarak görevini yapmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading