Yandex Metrica

İsveç resmen NATO'da! İskandinav ülkesi NATO'nun 32. üyesi oldu: Resmi tören 11 Mart'ta yapılacak

İsveç resmen NATO'da! İskandinav ülkesi NATO'nun 32. üyesi oldu: Resmi tören 11 Mart'ta yapılacak

Son dakika haberleri.. Washington'a ziyaret gerçekleştiren İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya gelerek onay belgelerini resmen teslim etti. Ve İsveç resmi olarak NATO’ya katılarak ittifakın 32. üyesi oldu.

Dünya

08.03.2024, 13:27

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası NATO'ya girmek için müzakere yürüten İsveç, Türkiye ve Macaristan'ın onayı ile 7 Mart 2024 tarihinde resmen NATO üyesi oldu.

Miçotakis 'Türkiye ziyaretini ertele' çağrılarına kulak asmadı: Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor Miçotakis 'Türkiye ziyaretini ertele' çağrılarına kulak asmadı: Türkiye ile ilişkilerde... Haberi Görüntüle

ONAY BELGESİ TESLİM EDİLDİ

7 Mart 2024'te Washington'a ziyaret gerçekleştiren İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya gelerek onay belgelerini resmen teslim etti.

Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Askeri sanayi tesisi İHA'larla vuruldu Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Askeri sanayi tesisi İHA'larla vuruldu Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ÇİZGİSİNE GELDİ

Türkiye ile uzun bir müzakere sürecine giren İskandinav ülkesi Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütünün (NATO) 32. üyesi oldu. Söz konusu müzakere sürecinde Türkiye, İsveç'e terör örgütü PKK ile arasına mesafe çekmesi gerektiğini bildirmişti. 

Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert sözler: İşgal istemiyoruz Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert... Haberi Görüntüle

İTTİFAKIN 32. ÜYESİ

NATO'ya girmek isteyen İsveç ise terör yasasını Meclis'ten geçmiş ve Türkiye'nin istediğini vermişti. Son olarak TBMM'nin kararı ile NATO vizesi verilen İsveç, üyeliğe engel Macaristan ile arasındaki süreci olumlu sonuçlandırıp 7 Mart 2024'de ittifakın 32. üyesi oldu.

Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Haberi Görüntüle

RESMİ TÖREN 11 MART'TA

İskandinav ülkesi İsveç için NATO üyeliği için 11 Mart 2024 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO karargâhında resmî tören düzenlenecek. Yerel basında yer alan habere göre, tertip edilecek törende İsveç bayrağı, NATO karargâhına çekilecek.

İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar Haberi Görüntüle

SON ONAY MACARİSTAN'DAN 

İsveç, 18 Mayıs 2022'de NATO'ya üyelik başvurusu yapmış ve son olarak Macaristan Ulusal Meclisi, İsveç'in NATO'ya katılımını 26 Şubat'ta onaylamıştı. Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok'un 5 Mart 2024 tarihinde parlamento kararını imzalaması sonrasında tüm müttefiklerin onay süreci tamamlanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading