Yandex Metrica

İsrail'in Aşdod kentinde 2 ay sonra sirenler çaldı: Kassam Tugayları'ndan roket saldırısı

İsrail'in Aşdod kentinde 2 ay sonra sirenler çaldı: Kassam Tugayları'ndan roket saldırısı

Kassam Tugayları, İsrail'in güneyinde bulunan Aşdod kentine roket saldırısı düzenledi. Bu saldırı 2 ayın ardından Aşdod kentinde ilk kez sirenlerin çalmasına neden oldu.

Dünya

13.04.2024, 01:27

Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Telegram hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada işgalci İsrail ordusunun Gazze'de sivilleri hedef almasına cevaben İsrail'in kuzeyinde bulunan Aşdod'un roketlerle hedef alındığı duyuruldu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise roket saldırısı doğrulandı. İsrail devlet televizyonu KAN ise kentte 2 ay sonra sirenlerin çaldığını duyurdu. KAN'da yer alan haberde Kassam Tugayları tarafından atılan 8 füzeden bazılarının imha edildiği bazılarının  ise açık araziye düştüğü belirtildi. 

İbrahim Kalın'dan Afrika'da kritik temas: Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile bir araya geldi İbrahim Kalın'dan Afrika'da kritik temas: Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile bir... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

7 Ekim'de Gazze'ye yönelik saldırı başlatan İsrail ordusu okul, hastane, ibadethane, sivil yerleşim birimi farketmeksizin sivillerin olduğu her yeri bombalıyor. Bu saldıırlarda şimdiye kadar en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 32 bin 142 Filistinli öldürüldü, 74 bin 412 kişi yaralandı. Cenazelerine ulaşaılamayan binlerce Filisitinli ise tabloyu daha korkunç hale getiriyor. İsrail ordusu ise 7 Ekim'den bu yana toplamda 594 askerinin öldüğünü duyurdu. Kamuoyu baskısı nedeniyle bu sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Çatışmalara 24 kasım 2023'te ara verilip esir takası gerçekleştirilmesine rağmen İsrail, bu anlaşmayı da ihlal edip binlerce Filistinliyi gözaltına alıp hapsetmeyi sürdürdü. Toplamda 7 gün süren "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filisitnli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. İşgal güçleri sadece Gazze'de değil Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de saldırılarına devam etti. 7 Ekim'den bu zamana kadar Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 449 Filistinli hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading