Yandex Metrica

İsrail kendi esirlerini öldürmeye devam ediyor: 7 esir daha hatayını kaybetti, sayı 70'i aştı

İsrail kendi esirlerini öldürmeye devam ediyor: 7 esir daha hatayını kaybetti, sayı 70'i aştı

İsrail sadece Gazzeli masumları değil kendi esirlerini de öldürüyor. İsrail bombardımanında 7 İsrailli esir daha hayatını kaybederlen 7 Ekim'den bu yana İsrail ateşiyle öldürülen esir sayısı 70'in üzerine çıktı.

Dünya

10.03.2024, 23:00

İsrail, 147 gündür Gazze'yi acımasızca bombalıyor. Yoğun bombardıman sonucu 30 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybederken 70 binin üzerinde kişi de yaralandı. Enkaz altında kalan ve henüz çıkarılamayan binlerce Filistinli ise bu rakamlara dahil değil. İşgalci İsrail güçleri yoğun bombardımanda sadece Gazzeli sivilleri değil kendi milletinden esirleri de hedef alıyor. Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail'in Gazze'ye saldırılarında vatandaşı 7 esiri daha öldürdüğünü duyurdu. Kassam tugayları Ebu Ubeyde, daha önce çok sayıda esiri koruyan savaşçılarıyla iletişimin kesildiğini belirttiklerini hatırlattı ve "Son haftalarda yapılan incelemelerden sonra, Siyonist bombardımanı sonucunda Gazze Şeridi'nde bazı savaşçılarımızın şehit olduğunu ve 7 (İsrailli) düşman esirinin öldürüldüğünü tespit ettik." ifadelerini kullandı. Açıklamada İsrail'in şimdiye kadar 70'i aşkın İsrailli esiri öldürdüğü belirtilirken "En başından beri esirleri korumaya çalıştık ama düşman, esirler meselesinden kurtulmak için esirleri kasten öldürüyor." denildi. Açıklamada ayrıca son saldırıda öldürülen Chaim Peri, Yoram Metzger ve Amiram Cooper adlı 3 üç yaşlı esirin hayatta olduğu anlara ilişkin video paylaşıldı. Öldürülen diğer 4 esirin isminin ise daha sonra açıklanacağı belirtildi. 

İsrail askerleri sık sık kendi askerlerini, öldürüyor. 

Donald Trump'ın kirli çamaşırları ortaya döküldü! Sus payı davasında eşi Melania Trump'ı aldattığı iddia edildi! İşte Trump ve çapkınlıkları... Donald Trump'ın kirli çamaşırları ortaya döküldü! Sus payı davasında eşi... Haberi Görüntüle

HANNIBAL PROTOKOLÜ NEDİR?

1986 yılında hazırlanan Hannibal Protololü'nde şu ifadeler yer alıyor: "Bir kaçırma sırasında asli görevimiz, askerlerimize zarar vermek ya da yaralamak pahasına da olsa onları kurtarmaktır. Kaçıranları durdurmaya ve yere yatırmaya zorlamak için hafif silahlarla ateş açmak kifayet etmiyorsa ya da aracı kaçıranlar durmuyorsa, bu askerlerimizi vurmak anlamına gelse bile kaçıranlar tek atışla (keskin nişancıyla) vurulmalıdır. Aracı durdurmak ve kaçmasına izin vermemek için her türlü çaba gösterilmelidir." Birçok uzman görüşüne göre İsrailli esirlerin İsrail ateşiyle öldürülmeleri bu protokolün bir parçası.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading