Yandex Metrica

Sitede Ara

İspanya'dan Eurovision çıkışı: 'İsrail ihraç edildin'

İspanya'dan Eurovision çıkışı: 'İsrail ihraç edildin'

İspanya sol görüşlü Podemos Partisi, İsrail'in Eurovision'dan ihraç edilmesini istedi.

Dünya

02.02.2024, 10:47

İspanya azınlık sol koalisyon hükümetine dışarıdan destek veren sol görüşlü Podemos Partisi, İsrail'in Eurovision'dan ihraç edilmesi için İspanya Meclisinden, Dışişleri Bakanlığından ve İspanya Devlet Radyo ve Televizyon Kurumundan (RTVE) girişim başlatmasını istedi.

Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert sözler: İşgal istemiyoruz Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert... Haberi Görüntüle

RUSYA ÖRNEĞİNİ VERDİ

Meclise önerge sunan Podemos, Gazze'de katliamlar gerçekleştiren ve soykırıma imza atan İsrail'in Eurovision'dan ihraç edilmesinin sağlanması için Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares'in "açık ve kesin bir tavır takınması, diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle görüşerek, ısrarcı olması" talebinde bulundu. Önergede Rusya örneği verildi. 2022'de Ukrayna'yı işgalinden dolayı Rusya'nın Eurovision'dan çıkarılması emsal olay olarak gösterildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Podemos lideri Ione Belarra, "Filistin halkına yapılan soykırımı durdurmaya yönelik bir baskı önlemi olarak İsrail'in her türlü uluslararası faaliyetten men edilmesi gerekiyor. Tüm ülkeler, İsrail'in Eurovision'dan ihraç edilmesini istemeli." ifadesini kullandı.

Eurovision 2024, 7-11 Mayıs tarihlerinde İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading