Yandex Metrica

Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunu hatırlatmak gerekir mi? Diyanet açıkladı!

Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunu hatırlatmak gerekir mi? Diyanet açıkladı!

Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar akıllarına takılan soruları internette araştırıyor. İnternette "Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunu hatırlatmak gerekir mi?" araması yapılmaya başladı. Peki unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunu hatırlatmak gerekir mi? Diyanet açıkladı!

Yaşam

23.01.2024, 19:05

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında farz olan oruç ibadeti yerine getirilmeye başladı. Oruç tutarken unutup bir şeyler yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatıp hatırlatılmaması gerektiği merak edildi. Peki Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunu hatırlatmak gerekir mi? Diyanet açıkladı!

Esra Ezmeci'yi kahreden itiraf! Canlı yayında anlattıklarıyla izleyiciler şoke oldu: Kızım üvey babasıyla... Esra Ezmeci'yi kahreden itiraf! Canlı yayında anlattıklarıyla izleyiciler şoke oldu:... Haberi Görüntüle

UNUTARAK YİYEN KİŞİYE ORUÇLU OLDUĞUNU HATIRLATMAK GEREKİR Mİ?

Diyanet' in resmi isternet sayfasına unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunu hatırlatıp hatırlatmamakla ilgili şu ifadelere yer verilmiştir:

"Oruçlu olduğunu unutarak yiyip içen kişi, yaşlı, hasta, zayıf ve oruç tutmaya güç yetiremeyecek durumdaysa onu gören kişi oruçlu olduğunu hatırlatmamalı, aksi durumda hatırlatmalıdır (Şürünbülâlî, Merâkı’l-felâh, 238)."

Bu durumda eğer kişinin sağlığı yerindeyse ve unutarak bir şeyler yemeye başladıysa yanındakilerin onu hatırlatması gerekmektedir. Ama eğer oruçlu olup bir şeyler yiyen kişi hasta, zayıf ya da yaşlıysa; o kişinin oruç tutmaya mecali yoksa hatırlatılmaması daha doğru olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading