Yandex Metrica

Tırnak kesmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken tırnak kesmek konusunda ne dedi?

Tırnak kesmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken tırnak kesmek konusunda ne dedi?

Mübarek Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kaldı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla merak edilen sorular internette araştırılmaya başladı. 'Tırnak kesmek orucu bozar mı?' en çok merak edilenler arasına girdi. Peki tırnak kesmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken tırnak kesmek konusunda ne dedi?

Yaşam

07.04.2024, 14:21

Ramazan ayının başlamasına az bir süre kaldı. Ramazan ayında oruç tutmak, ibadet etmek çok değerli olduğu için Müslümanlar bu önemli ayı güzel değerledirmek istiyor. İnternette 'Tırnak kesmek orucu bozar mı?' sorusu çok araştırılmaya başladı. Peki tırnak kesmek orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken tırnak kesmek konusunda ne dedi?

Ünlü oyuncu evlilik teklifini 'facia' diyerek anlattı! Özel hayatı ile ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu! Ünlü oyuncu evlilik teklifini 'facia' diyerek anlattı! Özel hayatı ile... Haberi Görüntüle

TIRNAK KESMEK ORUCU BOZAR MI? DİYANET ORUÇLUYKEN TIRNAK KESMEK KONUSUNDA NE DEDİ?

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından tırnak kesmek orucu bozar mı sorusuna cevap geldi:

Oruçlu iken tırnak kesmek orucu bozmamaktadır. Diyanete göre oruçluyken saç, sakal, tırnak kesmek ve vücut temizliği yapmak gibi fiiller orucu bozmaz. Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar.

Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mutat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, III, 386-387). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading