Yandex Metrica

Sular çekilince 'su altı peribacaları' ortaya çıktı! Van Gölü'nde korkutan görüntü

Sular çekilince 'su altı peribacaları' ortaya çıktı! Van Gölü'nde korkutan görüntü

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nde kuraklık nedeniyle su çekilmesi yaşanıyor. Suların çekilmesiyle 'su altı peribacaları' olarak ta bilinen mirobiyalit tarlaları hem görüntüsüyle mest etti hem de durumun vehametini ortaya koydu.

Yaşam

14.03.2024, 10:57

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nde kuraklığa bağl oalrak su çekilmesi devam ediyor. Gölün Tatvan sahillerinde yaşanan su çekilmesi sonucu ortaya çıkan manzara hem mest etti hem de ürküttü.

Güzelleşmek için servet harcamıştı! Ünlü oyuncu Selen Görgüzel son haliyle evrim geçirdi! Güzelleşmek için servet harcamıştı! Ünlü oyuncu Selen Görgüzel son haliyle... Haberi Görüntüle

'SU ALTI PERİBACALARI'

Van Gölü'nde suların çekilmesiyle ortaya çıkan, mercan resiflerine benzeyen ve 'su altı peribacaları' olarak bilinen mikrobiyalitler, dalış turimi için büyük önem arz ediyor. Her geçen gün artan mikrobiyalitler özellikle Tatvan'ın Van Gölü kıyısında yer alan İncekaya köyünde adeta görüntüsüyle mikrobiyalit tarlalarını andırıyor.

Havadan görüntülenen mikrobiyalitler bir yandan büyük bir güzellik oluştururken diğer yandan su çekilme seviyesinin de boyutunu gözler önüne serdi.

İzleyenlerin tüyleri diken diken oldu! Müslüm Baba hologram tekniğiyle sahne aldı! Gün yüzüne çıkmamış şarkıları sevenleriyle buluştu! İzleyenlerin tüyleri diken diken oldu! Müslüm Baba hologram tekniğiyle sahne... Haberi Görüntüle

'VAN GÖLÜ BİZİM İÇİN DEĞERLİ BİR MİRAS'

Su çekilmesinden ötürü üzgün olduklaını söyleyen , “Şu anda Van Gölü kıyısında bulunan İncekaya köyündeyiz. Maalesef ki ülkemizde yaşanan kuraklıktan dolayı Van Gölü de nasibini almış bulunmaktadır. Daha önce suyun dibinde bulunan mikrobiyalitler, ne yazık ki kuraklıktan dolayı gün yüzüne çıktı. Bundan dolayı çok üzgünüz. Gerçekten Van Gölü bizim için çok değerli bir miras” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading