Yandex Metrica

Şekerleme yapmak kalbe iyi geliyor! 30 dakikayı geçmemeli!

Şekerleme yapmak kalbe iyi geliyor! 30 dakikayı geçmemeli!

Soğuk kış günlerinde daha sık yapılan şekerlemeler sağlık için çok faydalı. Gün içinde en fazla 30 dakika yapılan bu kestirmeler kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Kaliteli bir şekerleme için ortamı buna uygun hale getirebilirsiniz.

Yaşam

23.01.2024, 20:08

Kış günlerinde evde olmak deyince herkesin aklına şömine, battaniye ve sıcak bir kahve gelir. Tabi bu üçlü varsa şekerleme yapmak kaçınılmaz oluyor. Üstelik bu duruma sadece keyif gözüyle bakılmamalı. Çünkü şekerleme yapmak genel sağlığınız için de oldukça faydalı. 

Ünlülerin yeni trendi: Nafaka vermemek! Ünlü komedyen binlerce dolarlık nafaka krizi yüzünden çileden çıktı! Ünlülerin yeni trendi: Nafaka vermemek! Ünlü komedyen binlerce dolarlık nafaka... Haberi Görüntüle

ŞEKERLEME YAPMAK KALBE İYİ GELİYOR

Zayıf uykuyla geçen bir geceden sonra kestirmek faydalı olabilir ve bu kişiyi gün boyunca daha uyanık hale getirebilir. Fiziksel performans da şekerlemeden yararlanabilir. Kestirmenin bir başka şaşırtıcı yararı, haftada iki ila üç kez kısa şekerlemeler uygulayan kişilerde kardiyovasküler olaylarda azalma olması.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

EN FAZLA 30 DAKİKA OLMALI

Şekerlemenin faydalarını görmek için ise süreyi iyi ayarlamak lazım. Bu uyku genellikle 30 dakika veya daha az olmalı. 30 dakikadan daha uzun süren bir şekerleme, uyku ataletine neden olabilir. Bu, kişinin uyandığında hissettiği sersemlik hissidir. Beynin tam bir uyku döngüsünü tamamlamak için uyumaya devam etmek istemesinin bir sonucudur. Ayrıca gece yattığınız saate çok yakın bir zamanda şekerleme yapmak da uykuya dalmayı olumsuz etkileyebilir.

Kaliteli bir şekerleme için odanızı güzel ve serin tutun. Bu, rahatlatıcı ve başarılı bir şekerlemeyi tamamen teşvik edecektir. Gerçek vücut sıcaklığı bir derece kadar düşer ve vücudu uykuya doğru iter. 

Yeterli desteği sağlayan bir yatak ve yastık kullanmak çok önemlidir.
Başınız rahat olmalı.

Gevşeme teknikleri ve esansiyel yağlar da, huzurlu bir şekerleme yapmanıza yardımcı olabilir.

Sakinleştirici sesler dinlemek ve nefes alma teknikleri uygulamak gibi gevşeme yöntemleri çok yardımcı olabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading