Yandex Metrica

Sitede Ara

Samsa böreği tarifi nedir? Samsa böreği nasıl yapılır?

Samsa böreği tarifi nedir? Samsa böreği nasıl yapılır?

Samsa böreği, Güney Asya ülkelerinde sıklıkla yapılan ve çok sevilen börek çeşitlerindendir. Pakistan ve Nepal'de bolca yenilen samsa böreği, Portekiz ve Doğu Afrika'dan tüm dünyaya yayılmış bir börektir. Bu aralar oldukça popüler olan samsa böreği vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki samsa böreği tarifi nedir? Samsa böreği nasıl yapılır?

Yaşam

23.01.2024, 19:25

Samsa böreği, Portekiz ve Doğu Afrika mutfaklarından tüm dünyaya yayılan ve oldukça popüler olan bir börektir. Samsa böreği, Güney Asya ülkelerinde çokça yapılmaktadır. Samsa böreği, Pakistan ve Nepal'de bolca yenilmektedir. Peki samsa böreği tarifi nedir? Samsa böreği nasıl yapılır?

Yakışıklı oyuncu Çağlar Ertuğrul Teşiklat dizisinden neden ayrıldığını açıkladı!  'Jön egosu' açıklaması ise pes dedirtti! Yakışıklı oyuncu Çağlar Ertuğrul Teşiklat dizisinden neden ayrıldığını açıkladı! 'Jön... Haberi Görüntüle

SAMSA BÖREĞİ TARİFİ NEDİR?

Malzemeler:

125 gram eritilip ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İç harcı için;

250 gram kıyma
2 adet patates
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı

Taş Kağıt Makas dizisi kadrosunda büyük değişiklik! Diziye dahil olan isim ile yer yerinden oynayacak! Taş Kağıt Makas dizisi kadrosunda büyük değişiklik! Diziye dahil olan... Haberi Görüntüle

SAMSA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Haşlanan patatesleri kıyma ile beraber kavurun.

Kavurulan harcın üzerine bahatları ekleyip ocaktan alın.

Kavurduğunuz harcı soğuması için  bir kenara alın.

Samsa hamurunu hazırlamak için yağ, sıvı yağ ve yoğurdu derin bir kaba koyun. Su, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.

Yavaş yavaş un ekleyip yoğurun. Hamur, kulak memesinden biraz daha sert olmalı. Hazırlanan hamuru bir saat kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizin arasında çay tabağı boyutlarında olacak şekilde açın ve hamurun içine hazırladığınan harcı koyun.

Son olarak hamurun kenarlarını yukarı doğru büzdürüp üçgen şekline getirerek kapatın. Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. 

Önceden ısıtılan 175 derece fırında pişirin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading