Yandex Metrica

Sad Suresi okunuşu nedir? Cüzdan duası ne zaman okunur? Ramazan' ın son cuması Sad Suresi ve Araf Suresi neden okunur?

Sad Suresi okunuşu nedir? Cüzdan duası ne zaman okunur? Ramazan' ın son cuması Sad Suresi ve Araf Suresi neden okunur?

Ramazan ayının son cuma gününde Sad Suresi en çok araştırılan arasına girdi. On bir ayın sultanı olan Ramazan sona ermesine az bir süre kala vatandaşlar Cüzdan duası merak ediliyor. Ramazan Bayramı gelmeden son cuma gününde Sad Suresi 54. Ayeti ve Araf Suresi 10. ayeti araştırılıyor. Peki Sad Suresi okunuşu nedir? Cüzdan duası ne zaman okunur? Ramazan' ın son cuması Sad Suresi ve Araf Suresi neden okunur?

Yaşam

26.04.2024, 17:35

Sad Suresi okuşunu internette en çok arananlar arasına girdi. Cüzdan duası olarak bilinen Araf Suresi 10. ayeti ve Sad Suresi 54. Ayeti Ramazan ayının son cuma gününde okunduğunda rızkın artacağına inanılıyor. Dini bir dayanağı bulunmayan bu inancın halk arasında maddi anlamda sıkıntıya girilmeyeceği inanılıyor. Peki Sad Suresi okunuşu nedir? Cüzdan duası ne zaman okunur? Ramazan' ın son cuması Sad Suresi ve Araf Suresi neden okunur?

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

CÜZDAN DUASI NE ZAMAN OKUNUR?

Ramazan ayının son cuma günü sela okunduktan sonra; Araf süresi 10.ayeti ve Sad süresi 54. ayetleri birlikte Arapça olarak yazılır. Daha sonra cüzdanın içine koyulur ve gelecek yıla kadar o kağıtlar cüzdanın içinde durur. Süre dolduğunda geçen yıl konulan kağıt cüzdandan çıkarılır ve yerine yenisi yazılır. Eski yazılar kağıtlar suya atılır. 

Araf Suresi 10. Ayeti yazılacak ve okunacak Ayet şöyledir: 

Ve lekad mekkennâkum fîl ardı ve cealnâ lekum fîhâ maâyiş (maâyişe), kalîlen mâ teşkurûn(teşkurûne). 

Sure'nin Türkçe meali şöyledir: 

Doğrusu biz sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size geçim vasıtaları verdik. Ne kadar da az şükrediyorsunuz! 

Sad Suresi 54. Ayeti yazılacak ve okunacak Ayet şöyledir:

İnne hâżâ lerizkunâ mâ lehu min nefâd(in)

Sure'nin Türkçe meali şöyledir:

Kuşkusuz bu, bitmek tükenmek bilmeyen nimetimizdir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading