Yandex Metrica

Ninni ve şarkılar çocukları sosyalleştiriyor! 2 aylık bebek bile şarkı söyleyen kişi ile aralıksız göz teması kurdu!

Ninni ve şarkılar çocukları sosyalleştiriyor! 2 aylık bebek bile şarkı söyleyen kişi ile aralıksız göz teması kurdu!

Bebekleri uyutmak için annelerin söylediği ninniler sadece uyutma görevi görmüyor. Ninnileri bilimsel olarak inceleyen Amerikalı araştırmacılar, bebeklerin müzikal ritimlere karşı duyarlılığının, sosyal gelişimlerini desteklediğini belirledi.

Yaşam

27.03.2024, 00:32

Çok eski zamanlardan beri, ebeveynler uyumaları gerekmese bile bebeklerine yatışmaları için ninniler söylemişlerdir.

Amerikalı araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışmada, ninniler bilimsel olarak incelendi ve bebeklerin müzikal ritimlerine karşı duyarlılığının sosyal gelişimlerini desteklediği ortaya çıktı.

Rüyada tarih görmek ne demek? Rüyada doğum tarihi görmek neye işaret eder? Rüyada tarih görmek ne demek? Rüyada doğum tarihi görmek neye... Haberi Görüntüle

ŞARKI SÖYLEYEN BAKICIYA DİKKATLE BAKTI

Bir zamanlar paraya para demiyordu! Serdar Ortaç'tan ibretlik açıklama: Biteceğine inanmazdım Bir zamanlar paraya para demiyordu! Serdar Ortaç'tan ibretlik açıklama: Biteceğine... Haberi Görüntüle

Ekip, iki ve altı aylık 112 bebeğin ebeveynlerinden, onları incelemek için izin aldı. Ebeveyn veya bakıcıların şarkı söyleme ritmi sırasında bebeklerin an be an bakışlarını izlediler. Daha iki aylık bebeklerin bile şarkı söyleyen bakıcılarına dikkatle baktığı görüldü.

Araştırmaya katılan uzmanlara göre bebeklere şarkı söylemek çok basit bir eylem gibi görünüyor, ancak zengin ve anlamlı sosyal bilgilerle dolu.

Testler sırasında araştırmacılar, şarkı söyleyen insanların videolarını izlerken her bebeğin gözlerinin her hareketini ölçmek için göz izleme teknolojisini kullandı. Bebekler videoları izlerken her yere bakabiliyorlardı ama bakma davranışlarının rastgele olmadığını görüldü.

Uğur Dündar'ın 'babalık davası' açıklaması Ece Üner'i kahkahaya boğdu: Sağlıklı bir cinsel yaşamım vardı... Uğur Dündar'ın 'babalık davası' açıklaması Ece Üner'i kahkahaya boğdu: Sağlıklı... Haberi Görüntüle

ŞARKI RİTMİ BOZULUNCA DİKKAT DAĞILDI

Bakıcının şarkı söyleme ritmi bozulduğunda ise bebeklerin dikkati dağıldı ve bakışlarındaki senkron bozuldu. Çünkü ritmik öngörülebilirlik sosyal etkileşimleri yapılandırmak ve bebeklerin sosyal gelişimini desteklemek için ayrılmaz bir mekanizma. 

Uzmanlara göre müzik yapmak sadece eğlence anlamı taşımıyor. Bu aktivite erken sosyo-duygusal gelişimin temel bir yönü. Elde edilen bulgular, çok küçük çocukların müzikal ritme ne kadar duyarlı olduklarını anlamamızda ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil ediyor ve müziğin erken sosyal katılımla iç içe olduğunu gösteriyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading