Yandex Metrica

Küfür etmek orucu bozar mı? Küfür edince oruç kaza edilir mi? Diyanet açıkladı!

Küfür etmek orucu bozar mı? Küfür edince oruç kaza edilir mi? Diyanet açıkladı!

Ramazan ayıyla beraber oruç tutulmaya başladı. Oruç tutanların akıllarında beliren sorular araştırılmaya başlandı. İnternette "Küfür etmek orucu bozar mı? Küfür edince oruç kaza edilir mi?" araması yapılıyor. Peki küfür etmek orucu bozar mı? Küfür edince oruç kaza edilir mi? Diyanet açıkladı!

Yaşam

17.03.2024, 22:51

Oruç tutmak Ramazan ayında yapılan bir ibadettir. Oruç ibadetini yerine getirirken uyulması zorunlu olan ve dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bunlardan bir tanesi de oruçluyken küfür etme konusu. İnternette "Küfür etmek orucu bozar mı? Küfür edince oruç kaza edilir mi?" aramaştırması yapılmaya başladı. Peki Küfür etmek orucu bozar mı? Küfür edince oruç kaza edilir mi? Diyanet açıkladı!

Kızılcık Şerbeti oyuncu ilanı viral oldu! Dizinin figüran ilanı ve kriterleri şaşkınlık yarattı: Umutla sevişecek... Kızılcık Şerbeti oyuncu ilanı viral oldu! Dizinin figüran ilanı ve... Haberi Görüntüle

KÜFÜR ETMEK ORUCU BOZAR MI?

Küfür etmek bilerek ya da ağız alışkanlığı ile söylenen kötü sözlere denir. İslam dininde küfür etmek hoş görülmeyen ve Müslümanlara haram kılınan bir durumdur. Bu sebeple Ramazan ayında oruç tutan bireylerin çok dikkatli davranmaları gerekir. 

Oruç tutarken sırf yemek içmek yasaklanmamış, hal ve davranışlarımıza da dikkat etmemiz ve yanlışlardan sakınmamız gerekir.  Küfür ve benzeri hareketler kötü ahlakın göstergesi olarak tanımlanır.  Bu sebeple küfür oruçlu olana veya olmayana diye ayırmadan herkese yasaklanmıştır. Ebu Hüreyre'den nakledildiğine göre, Resulullah bu konuyla ilgili şöyle buyurmuştur: "Yalanı ve yalana göre hareket etmeyi terk etmeyenin yemeyi içmeyi bırakmasına Allah'ın ihtiyacı yoktur."

Kızılcık Şerbeti'nde oyuncu gerginliği! Sıla Türkoğlu ve Özge Özacar arasında rol krizi! Kızılcık Şerbeti'nde oyuncu gerginliği! Sıla Türkoğlu ve Özge Özacar arasında... Haberi Görüntüle

KÜFÜR EDİNCE ORUÇ KAZA EDİLİR Mİ?

Küfür orucu bozan ve kaza orucu tutulmasına sebep olan bir davranış değildir fakat tutulan orucun sevabını azaltmaya neden olur. 

Mahkeme cezasını kesti! ''MİT'e alacağız'' vaadiyle liseli kızlara cinsel istismarda bulunan sanığın cezası belli oldu! Mahkeme cezasını kesti! ''MİT'e alacağız'' vaadiyle liseli kızlara cinsel istismarda... Haberi Görüntüle

DİYANET NE DEDİ?

Oruçlu iken küfür etmenin diyanet tarafından yorumu da kişiler tarafından araştırılıyor. Diyanete göre küfür etmek orucu bozmaya sebep olabilir. Bu sebeple bireyler her zaman küfürden ve kötülükten uzaklaşmalıdır. Müslüman bir kişinin her koşulda iyilik yapması, saygılı olması ve kötü davranışlardan uzak durması gerekmektedir. Oruçlu olan kimsenin yalan konuşmaktan ve yalanla iş yapmaktan uzak durduğu gibi gıybet, kötü söz söylemek, kul hakkı yemek, harama bakmak, kumar oynamak vb. yasak davranışlarda bulunmaktan da kaçınmalıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading